Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не

...
Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не
Коментари Харесай

Ниски заплати пречат на държавата да привлече кадърни киберспецове

Ако се отнасяме с приемливост към хакерите, нищо положително не ни чака. Законите и в този момент не са неприятни, просто би трябвало да се съблюдават. Ние желаеме да облекчим жителите, да има повече електронни услуги, само че в случай че някой троши непрестанно, ще се върнем към пишещите машини.

С финансовия министър ще забележим дали могат киберспециалистите в електронното ръководство да получат по-високи заплати, съобщи пред медии министър председателят Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

Сигурно можем да бъдем упрекнати, че незадоволително пари се дават в този бранш за отбрана. Таванът на заплатите е нещо, което доста пречи да притеглим в министерствата задоволително квалифицирани хора. От конкурс за работа в този бранш идват по 100 индивида, най-после остава единствено един, в случай че остане и един. Всички като чуят за заплащането се обръщат и споделят „ Благодаря “, разяснява министър председателят Борисов.

Той взе участие във форума „ Взаимодействие сред обществената и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противопоставяне на киберзаплахи “. На събитието висши представители на властта в България, министри, предприемачи и представители на частния бранш следят обществена проява на хакерска офанзива и ще положат основите на партньорство за дейно противопоставяне против киберзаплахи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР