Ако се отчете инфлацията, реалното увеличение на социалната пенсия е

...
Ако се отчете инфлацията, реалното увеличение на социалната пенсия е
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Ако се отчете инфлацията реалното увеличение на социалната пенсия е 2,13 стотинки

Ако се регистрира инфлацията, действителното нарастване на обществената пенсия е 2,13 стотинки, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия финансовият специалист Мика Зайкова.

Средната пенсия ще се усили с към 6 лева Това е нищо, тъй като е под прага на беднотия, съобщи Зайкова.

"Какво може да се купи със 132 лева? Очаква се токът да се увеличи с 3.5%, отоплението също. 53% от хората в България съгласно Европейска комисия не се отопляват, тъй като нямат пари за отопление. Освен това ще се усили и водата. Колко този човек може да отдели за храна - да си купи 10 хляба, 10 кофички кисело мляко, кутийка маргарин и вероятно лютеница. Ако приказваме за месо - това ще бъде огромен празник да си купи наденичка или нещо такова. Смятах, че човек би трябвало да яде по 2 филийки и половина дневно. Което е такава бедност, толкоз обидно ", сподели Зайкова.

Икономистът Стоян Панчев добави, че това е в резултат на положението на пенсионната система. Тя е в непрекъснат недостиг. Около 4 млрд от разноските за пенсии се доставят от други доходи на хазната. Ние сме в обстановка, в която на процедура ще продължи да бъде по този начин. Няма кой да заплаща за пенсионната система, сподели Панчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР