„Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде

...
„Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде
Коментари Харесай

Борисов: Правителство с третия мандат е добре за ГЕРБ, но лошо за България

„ Ако се направи държавно управление с третия мандат, това ще бъде добре за партията, само че ще бъде неприятно за страната. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.
Борисов разяснява икономическите данни и изказванията за рекорден напредък на индустриалното произвеждане. Той акцентира, че не става дума за действителен растеж, който да бъде от изгода на бизнеса и жителите, а за растеж на износа на оръжия поради войната на Русия против Украйна. Лидерът на ГЕРБ съобщи, че сега изнасяме продукция, създадена на ишлеме, с което се доближаваме до страните от Третия свят.
„ Износът не се е дигнал поради експорт на действителната стопанска система, а поради износа на бензин, жито и на оръжия. Инфлацията и горивата подвигат хляба, а не неналичието на Данък добавена стойност “, сподели Борисов.
Той цитира данните на Българска народна банка, която утежни макроикономическата прогноза за 2022.
„ Прогнозата е ужасна. Аз три пъти изваждам страната от рецесии – гръцка, миграционна, Коронавирус. Но и ние имаме душа. Промяната ни нанесе повече вреди, в сравнение с Коронавирус рецесията “, акцентира Борисов.
Той заяви, че съгласно данните на Българска народна банка икономическият напредък в действителност е 1,9%, което е нищо. Борисов попита за какво никой не цитира данните на Българска народна банка за инфлацията.
„ Тази чудовищна инфлация не е реклама нито за Политическа партия, нито за Асен Василев, нито за Кирил Петков. Ако българите са имали в банките 100 милиарда лева, в този момент са 50 милиарда Такова чудовищно обедняване на българите не е имало. Инфлацията при цените на храните е над 23%. Каква пенсия си дал тогава на хората? “, съобщи Борисов.
Според него Политическа партия не желаят да ръководят, тъй като няма от кое място да докарат природен газ. „ Политическа партия не желаят държавно управление, те бягат “, сподели водачът на ГЕРБ и добави, че даже президентът Радев също не бърза със длъжностен кабинет и желае партиите да се схванат, тъй като схваща какво тежко завещание желаят да му остават Петков и Василев.
„ Моделът Политическа партия е замогване на семействата. Кюлчета не съм имал в никакъв случай. Докато Кирил Петков, Лена Бориславова, шефът на Народното събрание не кажат, че са били в оня апартамент за обич, тъй като там други зали няма. Тук няма ли спор на ползи, другото не ни интересува. Докато не се зададе този въпрос, ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме. И най-после да попитам за какво има политически партии, откакто Промяна разруши всичко. Тяхната правосъдна промяна се сведе до свои хора в прокуратурата и Бойко Рашков в КПКОНПИ. Ние такава промяна няма да подкрепим. Сега се пробват да счупят и партийната и политическата система “, предизвести Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР