Ако се доверим на древната японска поговорка: Закуската изяж сам.

...
Ако се доверим на древната японска поговорка: Закуската изяж сам.
Коментари Харесай

Как да вечерям, за да не пълнея?

Ако се доверим на античната японска сентенция: " Закуската изяж самичък. Обяда раздели с другар. А вечерята – дай на врага си! ", би следвало да си лягаме прегладнели и без въодушевление. Препоръчително е да се придържаме към за последно хранене от дребна порция в ранните часове на вечерта, само че какъв брой от нас фактически го вършат?

Разбира се, има хора със свободни специалности, които разполагат с времето си и могат да съблюдават всички правила за здравословно хранене с лекост. Но какво да кажат простосмъртните, които постоянно , в бързане за работа, хапват " на крайник "  някакви " junk foods "  и като се приберат късно вечер се нахранват щедро, обезумели от апетит след натоварения ден?

 готвене артикули хранене ястие Thinkstock

Да погледнем истината в очите – крайното пропускане на вечерята значи:

•  Нищо вкусно за обичания човек и по-малко, минала през стомаха му.
•  Празен корем, мъчно заспиване и тежко ставане на сутринта.

Спазването на съвета на експертите за ранна и дребна вечеря е много по-полезно, само че изисква и съвършена организация на деня, които не всеки път зависят единствено от нас. Другата прекаленост с тоталната анархия и безразборното хранене водят до вреден метод на живот, който е въпрос на персонален избор и не води до нищо положително за организма.

Как да намерим златната среда? Какво, по кое време и по какъв начин да вечеряме, с цел да сме в добра форма, да спим пълноценно и да се разсънваме заредени с ?

 готвене артикули хранене ястие Thinkstock

Биологичният часовник също тиктака в интерес на ранната вечеря, защото неподвижен тялото няма потребност от гориво и признатата сила се складира под формата на мазнини. Но празният не заспива елементарно, тъй че решението не е " не вечеряш – отслабваш ". Идеалното време за вечеря е 19-20 часа, само че в случай че си легнете преди 23 часа, другояче мъчно ще контролирате глада в дребните часове на нощта.

С два лесни трика може да овладеете ненапълно нощния вкус, само че не и в случай че страдате от (Night Eating Syndrome – NES) или така наречен " синдром на нощното хранене ". Пиенето на повече течности вечер за запълване на стомаха е единият трик за отбягване на вечерното преяждане. Другият е, вместо преди лягане, с цел да си създадете настройката, че към този момент сте завършили с храненето за деня.

Страдащите от " синдром на нощното хранене "  не могат да съблюдават сходни препоръки, тъй като нормално денем нямат вкус и компенсират с .

 готвене артикули хранене ястие Thinkstock

Кога и по какъв начин да вечеряме към този момент стана ясно, само че каква е съвършената вечеря?

• По-нискокалорични артикули за вечеря = по-малко мастни натрупвания в тъканите.
• Протеините и мазнините се разпределят по равно през целия ден, а въглехидратите понижават с всеки минал час.
• Перфектната вечеря включва протеин от някакво месо (пиле, риба или нетлъсто свинско и телешко) и , съгласно фигурата.
• Ако имате проблеми с килограмите, може да се ограничите до салата за вечеря.
• При обикновено тегло към месото и салатата може да си позволите и филийка.
• Слабите дами, които ядат без да качват килограми, не е належащо да се лимитират по никакъв метод, а да се любуват на положителния си ген.

Гладниците, които си лягат късно и не могат да заспят, в случай че не хапнат нещо преди лягаме, най-добре да заложат на извара, мляко или яйца. Чаша вино постоянно е добре пристигнала, твърдият алкохол и сладките коктейли не са за предпочитане, бирата не вреди, в случай че е в рационални количества. И помнете, вечерята не е недостатък, а наслаждение, което се употребява с разсъдък. 
 Да останем във форма: ето кои са най-хубавите храни за намаляване  Да останем във форма: ето кои са най-хубавите храни за намаляване  Да останем във форма: ето кои са най-хубавите храни за намаляване  Да останем във форма: ето кои са най-хубавите храни за намаляване
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР