Ако се чувствате виновни за това, че сте развалили диетата

...
Ако се чувствате виновни за това, че сте развалили диетата
Коментари Харесай

Проучване показва, че гледането на страшни филми всъщност може да ви помогне да отслабнете

Ако се чувствате отговорни за това, че сте развалили диетата си и сте хапнали шоколад, просто включете тв приемника.

Изследователи от Университета в Уестминстър са разкрили връзка сред сърдечния темп на човек, до момента в който гледа филм на ужасите и горенето на калории.

Учените от университета Уестминстър, ръководени от доктор Ричард Макензи, организираха изследване, което разкри, че 90-минутен филм на ужасите може да ви помогне да изгорите до 113 калории, същото количество калории, които бихте изгорили в 30-минутна разходка или 15 -минутна подготовка.

Изследователите мерят равнищата на пулс, банкет на О2 и издишване на въглероден диоксид.Те разкрили, че страшните филми провокират усилване на сърдечния темп.

" Тъй като пулсът се форсира и кръвта се изпомпва в тялото по-бързо, тялото претърпява прилив на адреналин”, изяснява Макензи, експерт по клетъчен метаболизъм и физиология.

Този бърз прилив на адреналин, обособен в къси моменти на мощен стрес (или в този съответен случай, страх) понижава апетита и покачва базалния метаболитен ритъм, което води до по-голяма загуба на калории.

Средната загуба на калории на филм е 113 калории, само че имайте поради, че има някои филми,които оказват помощ да се изгорят още повече калории. Ето и първите три в класацията за филми, изгарящи калории (всички те са класика):

1. Блестящият - 184 калории

2. Челюсти - 161 калории

3. Екзорсистът - 158 калории

Тези 3 кино лентата имат многочислени подиуми, които провокират увеличение на сърдечната периодичност и ви дават бърз адреналин, който изгаря калории. Но в случай че тези филми са прекомерно страшни за вас, постоянно можете да изберете по-леки варианти като Paranormal Activity (111 ккал), The Blair Witch Project (105 ккал) и The Texas Chain Saw Massacre (107 ккал).

Имайте поради, че това проучване се базира на броя на калориите, които можете да изгорите. Така че, в случай че желаете да опитате, старайте се да не прекалявате с пуканките, шоколада и колата, до момента в който гледате кино лентата. И не затваряйте очи на страшните подиуми, въпреки всичко в този случай страхът е добър за вас!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР