Ако се чудите по какъв начин да комбинирате тортелини, препоръчваме

...
Ако се чудите по какъв начин да комбинирате тортелини, препоръчваме
Коментари Харесай

Тортелини с крема сирене и пармезан

Ако се чудите по какъв метод да комбинирате тортелини, предлагаме сос Алфредо или по-точно ето тази рецепта

Необходими Продукти

● тортелини - 300 - 400 г с прошуто, спанак, гъби или сирене
● масло - 2 супени лъжици, несолено
● чесън - 3 скилидки, смлени
● брашно - 2 супени лъжици
● прясно мляко - 1, 1/2 ч.ч. и повече, в случай че е належащо
● крема сирене - 60 г, Филаделфия или Горгонзола
● пармезан - 1/4 чаша прясно настърган
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● магданоз - свеж
● чери домати

Начин на подготвяне

Лесните тортелини в сос Алфредо се подготвят толкоз бързо и са необикновено вкусено, кремообразно ядене. Най-хубавото е, че е готово единствено за 20 минути от началото до края! Един от обичаните ни способи за сос Алфредо е върху обичаните ми и доста апетитни тортелини със сирене.

Използвам пресни тортелини, които можете да намерите в множеството хранителни магазини, тъй че улеснява изработката на тази рецепта. Също по този начин имам вяра, че потреблението на пресни тортелини има доста по-добър усет от замразените тортелини.

Тайната съставна част тук е пресните тортелини! Могат да се употребяват сухи тортелини, само че пресните (а и прясната паста като цяло) просто имат доста по-добър усет и понижават времето за готвене на половина. Така или другояче, предлагам да удвоите тази рецепта за паста, другояче ще се борите за всяка хапка!

Първа стъпка. В огромна тенджера с вряща подсолена вода гответе тортелини съгласно инструкциите на опаковката; отцедете добре.

Разтопете масло в тенджера на сдържан огън. Добавете чесън и люспи от червен пипер и гответе, като разбърквате постоянно, до момента в който стартира да ухае или към 1 минута. Добавете брашното и разбъркайте, до момента в който леко покафенее, към 1 минута.

Постепенно прибавете половината мляко и гответе, като разбърквате непрекъснато, до момента в който леко се сгъсти, към 2-3 минути. Изсипете другата половина и прибавете сирената и разбъркайте, до момента в който се разтопят, към 1-2 минути.

Ако сместа е прекомерно гъста, прибавете още мляко, в случай че е необходимо; подправете със сол и черен пипер, на усет. Добавете тортелините в соса за паста и деликатно разбъркайте да се смесят със соса.

Сервирайте незабавно, гарнирано с магданоз и чери доматки, в случай че желаете. Насладете се на невероятните тортелини, които по нищо не отстъпват на пелмените.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР