Ако се чудите дали матракът ви влияе върху качеството на

...
Ако се чудите дали матракът ви влияе върху качеството на
Коментари Харесай

Защо трябва да подменим стария матрак

Ако се чудите дали матракът ви въздейства върху качеството на съня, отговорът е да! Подмяната на остарелия матрак с нов не е нещо, което би трябвало да отлагате. Повечето матраци имат период на валидност към 8-10 години, само че в случай че не са били направени от качествени материали и са невисок клас, изцяло допустимо е да би трябвало да ги подмените и по-рано.

Малко неща са толкоз значими в живота колкото качествения сън. Проучване след изследване демонстрира, че когато хората не си почиват задоволително, това въздейства на количеството им сила, реакции и изцяло държание. Доказано е, че неналичието на сън понижава бдителността, нарушава функционалността на имунната система, може да докара до наддаване на тегло и даже може да усили риска от деменция. Ние третираме съня, като че ли е съвсем доброволен, само че в действителност сънят е по-голям от всичко останало. Жертването на няколкото часа сън може да докара до жертване на здравето и щастието ви.

Като се има поради, че прекарваме до една трета от живота си в сън, просто няма смисъл да избирате на ниска цена, остарял матрак или пък да се задоволите с този, който имате, макар че не ви прави добра работа. Това не е сферата на живота ви, в която да пестите пари. Един може да ви помогне да имате повече часове сън.

В изследване от 2006 година откриватели от Щатския университет в Оклахома дават на 59 участници ново легло, което да размени остарялото им. Старите кревати на участниците са били най-малко на 9 години. Изследователите откриват, че участниците стартират да спят по-добре, откакто леглото им е сменено. Всъщност, колкото по-стар е бил истинският матрак, толкоз по-големи промени в съня са имали. Здравните специалисти декларират, че приблизително би трябвало да държим един матрак 10 години. Десет години се равняват на 3650 нощувки. Никак не е малко това време.

Старият може да ви предизвиква болки в гърба

Сънят е времето, когато тялото ви може да се възвърне от дневното натоварване. Ако матракът ви не ви обезпечава нужния комфорт, то възобновяване ви няма да е задоволително и тялото ви ще страда. Матракът може да аргументи болки в гърба.

Случвало ли ви се е да ходите на пътешестване и да се разсъните с по-малко болки и повече сила? Може да сте го приписвали на обстоятелството, че сте били на отмора, само че истината е, че може да е по-доброто легло в хотела. Много хотели започнаха да дават качествени кревати с доста положителни матраци на тях, с цел да обезпечат повече улеснение на своите клиенти по време на престоя им. Ако се чувствате по-добре, откакто сте спали на хотелско легло, това може да е знак, че е време да се сбогувате с леглото си вкъщи.

Гърбът ви би трябвало да свърши доста работа през целия ден. Удобният матрак му дава опция да му дадете заслужена отмора. Ако установите, че се събуждате с повече болки в гърба, в сравнение с сте имали в края на деня, тогава е време да промените матрака си. Легло, което не обезпечава подобаваща опора, неизбежно ще докара до болки в гърба.

Алергии и микроби

Ако сте като множеството хора, евентуално не почиствате постоянно леглото си. Повечето хора даже не осъзнават, че могат да почистят леглото си. Ако имате домашни любимци или се храните в леглото си, евентуално имате доста бактерии и микроби, даже и да няма забележими трохи.

Праховите акари могат да бъдат огромен проблем при хората, предразположени към алергии. След като се отървете от остарелия си матрак, може да помислите за избор на протектор за матрак, който може да се смъква и пере. Комбинацията от нов матрак и калъф за матрак ще ви помогне за понижаване на алергиите и ще защищити праховите акари, инсекти и бактериите да се популяризират във вашия матрак вкъщи.

Как да изберем верния вид матрак?

Матраците с най-кратък живот са с вътрешна пружина и пневматичен механизъм. Ако желаете матрак, който освен ще издържи, само че и ще продължи да обезпечава отлична опора, помислете за със приблизително равнище на устойчивост. Или можете да изберете латексов матрак. Латексовите матраци може да са по-скъпи, само че са доста по-издръжливи. Те несъмнено правят най-хубавата работа при разпределянето на тежестта ви, до момента в който спите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР