Ако се бяхме намесили по-рано, щяхме да спасим животи и

...
Ако се бяхме намесили по-рано, щяхме да спасим животи и
Коментари Харесай

Можехме да спасим много животи във Венецуела

Ако се бяхме намесили по-рано, щяхме да спасим животи и да спестим пари. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини във връзка събитията във Венецуела. Тя направи този коментар в края на двудневна интернационална конференция в Брюксел, отдадена на венецуелската рецесия.

Могерини означи, че въпреки срещата да не е имала за цел събирането на средства, през днешния ден са били обезпечени 120 милиона евро в поддръжка на венецуелските бежанци. Средствата ще постъпят от 120-те делегации от Европейски Съюз и Латинска Америка, взели участие в днешната среща. Могерини добави, че в последните дни Европейски Съюз е отделил 30 милиона евро за същата цел и по този начин общата европейска помощ до момента доближава 320 милиона евро. Готови сме да дадем още, уточни Могерини.

По нейните думи същинското решение във Венецуела ще бъде реализирано, когато в страната се възцарят мир и народна власт. Според Могерини интернационалната общественост има дълг да помогне на хората от Венецуела. Кризата във Венецуела би трябвало още веднъж да оглави интернационалния дневен ред, съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР