Ако се будите нощем, може да има няколко причини за

...
Ако се будите нощем, може да има няколко причини за
Коментари Харесай

5 причини, поради които се будите посред нощ

Ако се будите нощем, може да има няколко аргументи за спиране на съня ви. Може да се припише на избрани привички, които имате вечер, като пиянство на кафе или други неприятни привички, които си коства да бъдат разпознати. Но събуждането денем може да се дължи и на здравословни проблеми. Ето 5 аргументи, заради които може да се будите измежду нощ:

1. Не спирате кофеина задоволително рано

Ако работите с естествен график от 9 до 5, положителното предписание е да преминете на безкофеинови питиета на обяд. На мнозина от нас това може да не звучи осъществимо, тъй като следобяд стартира да ни се спи и сме привикнали да пием кафе. Но кофеинът може да остане във вашата система дълго време и да попречи на качествения сън.

2. Пиене на алкохол

Една чаша вино може да ви помогне да заспите, само че в случай че чашите са повече от една, това ще унищожи съня ви. Консумирането на алкохол преди лягане ще докара до нарушавания на съня ви, тъй че го избягвайте или най-малко внимавайте с количествата. В разследване на това ще имате потребност от повече кофеин денем и това ще се трансформира в един циничен кръг. Можете да пиете билков чай или топло мляко вечер.

3. Леглото ви е отговорно

Прекарваме 1/3 от живота си в леглото, тъй че е рационално да влагаме в първокласен матрак и възглавница. Удобният матрак има огромно значение за качествения сън и в случай че имате проблеми със съня, може леглото ви да е отговорно.

4. Средата ви за сън е отговорна

Освен комфортното легло, самото помещение също има значение. Спалнята е място за спане и би трябвало да ограничите всички интензивности до спане и секс. Добре е да няма тв приемници, телефони, спомагателна светлина и така нататък Всичко това се отразява отрицателно на съня ви.

5. Може да имате недиагностицирано нарушаване на съня

За да определите същинската причина за спиранията на съня ви, регистрирайте качеството си на сън в дневник за сън, незабавно щом се разсъните заран. Много хора имат нарушавания на съня, за които не знаят. Добре е да посетите доктор, с цел да бъдете диагностицирани.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР