„Ако се абстрахираме от кризата, банките са толкова добре, колкото

...
„Ако се абстрахираме от кризата, банките са толкова добре, колкото
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян разкри колко добре в момента са българските банки

„ Ако се абстрахираме от рецесията, банките са толкоз добре, колкото и клиентите. Тоест, когато има затруднени клиенти, и банките се затрудняват. Банките ще създадат нужното, с цел да оказват помощ, само че не могат да компенсират на 100%. На банковите институции са им дадени принадлежности, с цел да могат да проявят еластичност, поддръжка и взаимност “, съобщи в ефира на "Здравей, България " финансистът Левон Хампарцумян.

Той добави, че банките подкрепят бизнесите да преодолеят отрицателните последици от пандемията. „ Не бива да се тормозим толкоз за стабилността. Те са добре капитализирани “, разясни Хампарцумян.

„ Ако вие сте добър клиент и някоя банка не ви е оценила, то друга ще ви притегли като подобен. По време на предходната рецесия се получи много огромна смяна в пазарните дялове на другите банки, според от способността и желанието да поддържат клиенти по време на сложни моменти “, сподели още финансистът.

По думите му евентуално еврото ще става по-скъпо. „ Когато еврото поевтинява по отношение на $ експортните благоприятни условия в Европа нарастват. Как ще се възстановим от пандемията, никой не знае. Когато мина рецесията, ще може да се направи оценка на стопанската система. Тогава ще се вземат ограничения за нейното възобновяване ", съобщи Хампарцумян.

„ Това ще бъде извънредно неприятна година, само че светът не свършва “, заключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР