Ако сделката бъде финализирана, Brandsoft ще e поредната придобита компания

...
Ако сделката бъде финализирана, Brandsoft ще e поредната придобита компания
Коментари Харесай

Cisco купува BrandSoft за 1.9 млрд. долара

Ако договорката бъде финализирана, Brandsoft ще e следващата добита компания от Cisco за 2017 година

Още по тематиката
Cisco утежнява резултатите си и готви съкращения

Неяснотата в икономическите политики на Тръмп взима първите си жертви
22 май 2017
Cisco се насочва към по-агресивна промяна

Компанията ще търси развиване посредством придобивания
16 фев 2017
Cisco купува софтуерната AppDynamics за 3.7 милиарда $

Сделката е най-голямата за американската компания от 2013 година, която търси нови източници на доходи
25 яну 2017
Уволненията в Cisco ще обиден 5500 чиновници

Първоначалните прогнози няма да се осъществен
18 авг 2016 Компанията се преориентира от изпадналия в застой бизнес със суичове и рутери. Най-големият международен производител на мрежово съоръжение Cisco е на път да подписа договорка за придобиването на американската компания за телекомуникационен програмен продукт BroadSoft за 1.9 милиарда $, защото се преориентира от изпадналия в застой бизнес със суичове и рутери, оповестява Reuters.

Двете компании

Още от август BroadSoft, чиято пазарна стойност беше оценена на 1.7 милиарда $, си търси покупател, напомня организацията. Компании като Searchlight Capital Partners и Siris Capital също проявяваха интерес към пазаруването на софтуерния производител. Cisco разгласи, че е предложила 55 $ за акция на BroadSoft, което е с 2% над последната цена на затваряне на книжата.

Сделката ще даде опция на Cisco да осъществя по-големи продажби на уеднаквен телекомуникационен програмен продукт на огромните телекоми. Стойността на договорката без задълженията е 1,71 милиарда $, сочат данни на Thomson Reuters. Очаква се договорката да бъде завършена през първото тримесечие на 2018 година, споделят фирмите в свое изказване.

BroadSoft създава програмен продукт и дава услуги, които разрешават на снабдители на мобилни, закрепени и кабелни услуги да предложат обединени връзки през IP мрежите си. Компанията предлага услугите си в 80 страни. Cisco, сходно на други огромни софтуерни компании, се концентрира върху бизнеси със мощен напредък.

Това няма да бъде първата огромна договорка на софтуерната компания за тази година. През март Cisco купи американската AppDynamics в договорка за 3.7 милиарда $, а през май закупи стартъпа Viptel за 610 млн. $. Само за 2017 година софтуерната група е сключила още 6 по-малки покупко-продажби.

Противоречиви резултати

Американският конгломерат отчиташе спад на приходите от продажби на хардуер системи за достъп до интернет и рутери през последните месеци и заради това групата се концентрира върху други растящи пазари в областта на осведомителните технологии и сигурността.

Базираният в Ню Йорк хедж фонд P2 Capital Partners LLC има 4.6% от акциите на BroadSoft от юни. Често хедж фондът влиза в ролята на вложител деятел и предлага на американската група да купува компании, в които е вложила.

От 2016 година софтуерният колос е изправен пред огромни компликации и бележи спорни резултати поради бързо изменящия се софтуерен пазар. През май компанията беше принудена да редуцира на 1100 чиновници, защото за следващо тримесечие регистрира спад на приходите.

Една от емблематичните фигури в софтуерния бранш и в Cisco Джон Чембърс се отдръпна от Cisco Systems преди месец. Чембърс заемаше поста на изпълнителен шеф на компанията от 1995 година, само че се отдръпна преди към година. От тогава до септември той остана част от Cisco Systems.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР