Ако счупеното носи щастие, то защо счупеното огледало носи седем

...
Ако счупеното носи щастие, то защо счупеното огледало носи седем
Коментари Харесай

Защо счупеното огледало носи 7 години нещастна любов?

Ако счупеното носи благополучие, то за какво счупеното огледало носи седем години нещастна обич?

Всъщност в счупеното няма нищо хубаво . То значи, че е нарушена целостта на нещо, което преди този момент си ви е служило добре. Дали ще потрошите чаша или iPhone, чувството не е на велико благополучие.



Древните хора са го знаели доста добре. Те не обичали да чупят неща повече от нас, в противен случай, доста по-внимателни са били. И когато нещо се е счупвало, по никакъв начин не са били щастливи, тъй като през днешния ден отивате и си купувате ново, само че в миналото не е било толкоз просто.  Това ги принудило да гледат метафизичен на нещастието . С други думи - всяко зло за положително. По този метод дребното злощастие от счупването на предмет замества по-голямото.


 
Суеверията се основават на концепцията, че в света работи обезщетителна мощ. Ето по тази причина доста хубаво, не е на хубаво. Но стане ли нещо неприятно, то най-вероятно понижава % на неприятните неща, които ще последват. Счупването на предмет в действителност има за цел да отвлече вниманието на злите сили, да прекъсне потока на неприятния шанс, да го обезврежда. Все едно да се бориш против огъня с огън. Ако сравненията и метафорите стават доста, дайте ни знак, че се увличаме понякога   wink

Има серия от ритуали на разнообразни места. Един от най-характерните е чупенето на чаша при еврейския брачен обред.-->
 
Мисля, че изяснихме спецификата на строшеното и щастието , което носи. Дотук ясно. Обаче за какво всичко счупено да е добре, като се изключи огледалото?
 Защо се счита, че счупеното огледало носи 7 години нещастна обич? Защо се счита, че счупеното огледало носи 7 години нещастна обич?iStock/Getty
Тук са забъркани римляните . На тях изискуем първите огледала и първите суеверия, свързани с тях. Само дано уточним - суеверието е за седем години неприятен шанс, не тъкмо нещастна обич. Това последното е сменено за хора, които виждат шанса само в любовта. Счупеното огледало си е неприятен шанс в много по-широки граници.

Обяснението сякаш е, че римляните, както и доста други култури, са виждали в огледалото отражение на душата . Така че счупи ли се, все едно и тя се счупва.
 
7-годишният период е поради вярването им, че на живота са нужни 7 години, с цел да се възобнови . Тоест 7 години ще си ни жив, ни починал, в случай че строшиш огледало.  Само че има и един проблем. Защо произвеждаш огледала, щом са толкоз рискови? Изобщо няма да повдигаме въпроса дали майсторите на огледала са имали в миналото благополучен ден, откакто те най-вече чупят.

 
Вижте каква е работата. Ранните огледала , преди да бъдат страшни предмети за оглеждане на душата, са били просто доста скъпи предмети. Не всеки е имал опция да си разреши огледало, тъй че като го счупиш, то в действителност си е за жалост. А по какъв начин да не бъде чупено? Като предупредиш всички, че е супер рисково. Кажи на суеверните, че като ти счупят огледалото, ги чака бедност и те ще внимават доста повече .  Ето по какъв начин суеверието за огледалото е практическо. Колкото и от девет кладенеца вода да вадим - по какъв начин душата, пък късчетата, нещастието и седем години, и впрочем. Не, всичко опира до опазването на огледалата, чиято цена е била - тука ли си, там спри.

 
И ето по какъв начин едното съчинено поверие в действителност опонира на другото , съчинено по-рано. И обърква хората до наши дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР