Ако създадем електронно правителство и пто този начин административните услуги

...
Ако създадем електронно правителство и пто този начин административните услуги
Коментари Харесай

Икономистът Асен Василев: Ако създадем електронно правителство, ще произведем 900 000 безработни чиновници

Ако създадем електронно държавно управление и пто този метод административните услуги станат онлайн, от 1 милион държавни и общински служители без работа ще останат 900 000. А тези безработни ще би трябвало да гласоподават. Нима държавните управления ще ги освободи?
Това разяснява икономистът Асен Василев в ефира на 7/8 тв в отговор на въпроса за какво от 2013 година електронно държавно управление не се основава у нас.

Тук не е въпросът за техническото осъществяване на електронното държавно управление. Тук приказваме за един чисто политически и административен въпрос, който има безусловно отвращение да бъде решен, уточни той.

За да се преборим с това нещо, би трябвало непрекъснато да настояваме ръководещите не да залагат увеличение на разноските за администрация, а за понижаване на тези разноски, разяснява Василев.

Ако в новия бюджет не бяхме заложили 30% нарастване на разноските за администрация, а бяхме заложили 30% понижение на разноските, самата администрация щеше да стартира да търси метод по какъв начин да спести тези пари. Най-лесният метод е да се автоматизират процесите, за не трябват толкоз доста хора и звена, които са безсмислени. Най-лесно да направиш промяна е през бюджета - като намалиш парите на обещано звено, то стартира да си усъвършенства процесите и да прави същата работа с по-ефективен запас, уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР