Ако САЩ продължават да се изтеглят едностранно от споразумения, тогава

...
Ако САЩ продължават да се изтеглят едностранно от споразумения, тогава
Коментари Харесай

Русия плаши с ответни мерки, дори военни, ако САЩ все така не спазват договорите

Ако Съединени американски щати не престават да се изтеглят едностранно от съглашения, тогава Русия ще одобри редица ответни ограничения, в това число и военни. Това предизвести заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от съветските медии.

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи проектите на страната едностранно да напусне Договора за нуклеарните сили със междинен обхват на деяние (INF) поради нарушавания на съглашението от страна на Русия.

" Ние се отнасяме с безпокойствие и неодобрение към новите опити на Съединени американски щати да принудят Русия да направи отстъпки в региона на интернационалната сигурност и стратегическата непоклатимост посредством изнудване. Руската страна неведнъж е заявявала, че американската страна няма аргументи да упреква Русия за хипотетично нарушение на този контракт. След всички тези години, те не съумяха да обосноват своите случайни изказвания с ясни пояснения за какво го вършат ", разяснява Рябков.

Той акцентира, че обвиняванията на Съединени американски щати против Русия във връзка с Договора за нуклеарните сили със междинен обхват наподобява са ориентирани към прикриване на техните лични нарушавания на контракта. Той добави, че Съединени американски щати нямат причина да настояват, че Русия нарушава контракта и че всички обвинявания са безоснователни.

Русия ще продължи да упорства за разговор със Съединени американски щати по отношение на разрешаването на проблемите с Договора за нуклеарните сили със междинен обхват, посочи още Рябков.

Според него Москва осъжда последните опити на Вашингтон да убеди Русия да направи отстъпки, които биха заплашили нейната стратегическа непоклатимост.

" Разчитаме да получим ясни пояснения от него по отношение на естеството на желанията на Съединени американски щати и по-нататъшните им стъпки във връзка с контракта ", добави съветският заместник-министър на външните работи.

През май Тръмп подписа меморандум, с който подреди на държавния секретар Майк Помпео да предложи наказания против Русия в отговор на нарушаванията на контракта за нуклеарните сили. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР