Ако САЩ искат да възстановят дълга на страната до нивата

...
Ако САЩ искат да възстановят дълга на страната до нивата
Коментари Харесай

Бюджетната служба на САЩ: Възстановяването на дълга изисква по $900 млрд. за 25 години

Ако Съединени американски щати желаят да възстановят дълга на страната до равнищата преди ковид, ще са нужни съкращения на разноските и увеличение на приходите на обща стойност към 900 милиарда $ годишно в продължение на 25 години. Това се споделя в отчет на Бюджетната работа на Конгреса (CBO), представен от „ Анадолу “.

Въз основа на прогнозите си CBO откри, че в случай че страната предприеме фискални дейности, започвайки през 2025-а, за стабилизация ще са нужни големи промени в разноските и данъчното облагане.

„ Ако политиците решат да понижат недостига по-скоро, изгодите включват по-малко насъбран дълг, по-малко промени в политиката, нужни за реализиране на дълготрайни резултати, както и по-малко неустановеност по отношение на предстоящите промени “, се споделя в изказването на държавната организация.

Държавният дълг на Съединени американски щати възлиза на над 26.7 трлн. $, до момента в който федералните разноски са съвсем 6.2 трлн. $. Дефицитът е над 3.1 трлн., сочат данни на usdebtclock.org.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР