Ако Сърбия беше истинска демокрация, нямаше да представлява толкова голяма

...
Ако Сърбия беше истинска демокрация, нямаше да представлява толкова голяма
Коментари Харесай

Курти: Ако Сърбия беше истинска демокрация, нямаше да представлява заплаха за мира в нашия регион

Ако Сърбия беше същинска народна власт, нямаше да съставлява толкоз огромна опасност за мира в нашия район, сподели косовският министър председател Албин Курти при откриването на срещата на върха за Западните Балкани в Прищина, оповестява.

Курти съобщи, че " Сърбия си е затворила очите за съветската експанзия ".

" Президентът на Сърбия не е посочил никакъв проблем във връзка с подписването на съглашението с неговия съветски съдружник ", сподели още Курти.

Премиерът на Косово приказва пред публиката за битката с корупцията в Косово, като загатна и случая с Брезовица.

" Съдии, предприемачи, политици и техните родственици бяха забъркани в този случай, където бяха иззети доста здания, издигнати в региона. Ерата на корупцията в страната и нейната безотговорност е към края си ", разяснява Курти.

Той добави, че демократичните промени са помогнали за напредъка на икономическия напредък в страната.

Премиерът приказва и за помощта, която държавното управление на Косово даде на жителите за справяне с инфлацията, която удари света.

От друга страна, преди няколко дни Курти беше намерено подложен на критика от някогашния специфичен делегат на американския президент Ричард Гренел: „ Знам, че мога да основа проблеми с изказването си, само че ще бъда почтен, Албин Курти и актуалните косовски управляващи не извършват нищо от контрактуваното и просто би трябвало да изоставен политическата сцена. “

Курти беше подложен на критика и от някогашния външен министър на Косово Скендер Хисени, който оцени, че честите визити на пратеника за разговор сред Косово и Сърбия са сигнал, че съглашението сред Косово и Сърбия е към своя край и добави, че косовският министър председател Албин Курти води рискова политика: „ Ако Курти продължи да се държи безразлично и безконтролно, следствията за Косово и неговите жители ще бъдат големи. В Косово, както и в Сърбия, би трябвало да се разбере, че въпросът за районната непоклатимост не е въпрос единствено на тези две страни. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР