Ако само за няколко минути вдигнем глава от нажежената обстановка

...
Ако само за няколко минути вдигнем глава от нажежената обстановка
Коментари Харесай

Черни дупки от нелепици

Ако единствено за няколко минути вдигнем глава от нажежената конюнктура към патриотичните планински ръченици и морала, за който зорко следим в обществените мрежи, бързо ще разберем, че към нас е по-горещо, в сравнение с се усеща. И не поради лятото, а таман тъй като светът изпада в черни дупки от нелепи обстановки, от които боли глава - като след пиене.
Стопанинът на Белия дом се изпокара с голяма част от комерсиалните си сътрудници, турската лира бе смазана в резултат на външен напън и вътрешни земетресения, а към този момент никой не може да каже с увереност дали Северна Корея в действителност не продължава да обогатява уран. На този декор Европа е в отпуск, а Кремъл си почива от Мондиала, до момента в който ловко плете влакна за нови интриги и стяга дипломатическата примка към Гърция. На Балканите сладкогласни ритми за евроатлантизъм и западни вероятности държат в замайване редица страни. Македония уверено се изплъзва от остарели демони и поема към НАТО, до момента в който в Алианса кипят битки сред Съединени американски щати и Турция - две страни, играещи другояче определяща роля във военния съюз. Междувременно Иран стои като пресечна точка на спор сред ползи, имащи на пръв взор другарски зародиш, а за десерт още веднъж остават Ивицата Газа или в случай че предпочитате - Сирия. За тези зони на непрекъсната ескалация на напрежението към този момент се приказва единствено със статистика за брой починали. И толкоз. Ако всичко това не ви стига, погледнете към Острова. Там смучат пръст и се надяват на нов референдум за Brexit, защото дъждът над Лондон все в миналото стопира, само че лъжите не се поддават на времето.
И поляци, и румънци в това време недоволстват тъкмо против заблудите и се борят за господство на закона със същите сили, с които ние, да речем, се трепем по пътищата.
И да, предизвестих ви, че от световната картина най-вече да ни заболи глава. Можем елементарно да я оставим да шупва и да тропнем едно чичово в Ропотамо да вземем за пример. Така ще покажем на всички, че българинът стои гордо над международните нелепици, а кукерът и чесънът са нашите амулети против огромните рецесии, които така и така не ни ловят. Бъдете покрай заблудите и надалеч от разсъдъка - по този начин никой няма да ви закача. Най-много да прегреете от шопска сюита и да ви глобят, че сте родолюбец. Нелепо, нали?!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР