Ако само 14% от световното население дава кръв веднъж на

...
Ако само 14% от световното население дава кръв веднъж на
Коментари Харесай

Мотористи и актьори – заедно зад каузата „Кръводаряване”

Ако единствено 14% от международното население дава кръв един път на 6 месеца, проблемите с нейния дефицит в световен мащаб ще бъдат позволени. Тези данни цитира в студиото на „ Лице в лице” Георги Боянов от „ София Райдърс”. Столичните мотористи и известни артисти се включиха в самодейността на ВМА в поддръжка на кръводаряването.

Каква е мотивацията на един фен на високите скорости да подари кръв? „ Аз съм много заплашен на пътя, едни от най-застрашените сме, не знам по кое време и на мен ще е нужно да ми се прелива кръв”, уточни Боянов. Според него обаче „ дарявам” и „ защо” не са съвместими в едно изречение.

По думите му в мото обществеността акциите за кръводаряване са чести.
Акция за кръводаряване се организира във ВМА Кръв подариха военни, доста известни артисти, както и мотористи
„ София Райдърс” имат и други обществени дела като Коледното каране на 22 декември, когато ще посетят и подкрепят деца от дом, а също и акции в поддръжка на донорството.

„ Това, което ние вършим, хората го възприемат по някакъв метод, изключително подрастващото потомство. Те си построяват кумири посредством нас, като персоналният образец е значим за тях и е основополагащ за построяването на възпитанието им. Мога да отида да давам кръв без да крещя камери, само че е хубаво хората да го виждат, би трябвало да знаят, че това е едно положително дело”, акцентира артистът Веселин Анчев.

И той, и Боянов са постоянни кръводарители и отвън самодейността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР