Ако руските сили превземат източноукраинския град Бахмут, това няма да

...
Ако руските сили превземат източноукраинския град Бахмут, това няма да
Коментари Харесай

САЩ: Руските войници много бързо загиват

Ако съветските сили завладяват източноукраинския град Бахмут, това няма да съставлява „ действен или стратегическа крах “ за украинската войска, разгласи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

„ Със сигурност не желая да подценявам голямата работа, която украинските бойци и водачи поставиха в отбраната на Бахмут, само че мисля, че той има по-скоро алегорична, в сравнение с стратегическа и оперативна стойност ”, сподели Остин по време на посещаване в Аман, Йордания, предава Си Ен Ен.



„ Така че рухването на Бахмут няма безусловно да значи, че руснаците са трансформирали хода на войната. Мисля, че тя ще продължи да бъде оспорвана ”, разясни Остин.

„ Това, което виждам, е, че руснаците не престават да изпращат доста зле подготвени и зле оборудвани бойци ”, акцентира Остин: „ И тези бойци доста бързо умират ”.



Според основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната силите на групировката „ Вагнер ” не престават да напредват в североизточен Бахмут и са достигнали покрай железопътната гара на града.

„ Малко евентуално е украинските сили да се изтеглят от Бахмут едновременно и може да употребяват последователно евакуиране с пердах, с цел да изтощят съветските сили посредством градска война “, считат от Института за проучване на войната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР