Ако Русия я сметнем за Европа, единият инвеститор е европейски,

...
Ако Русия я сметнем за Европа, единият инвеститор е европейски,
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Китайският инвеститор за АЕЦ „Белене” е по-сериозен

„ Ако Русия я сметнем за Европа, единият вложител е европейски, а другият – азиатски. Според мен по-сериозният е китайският вложител ”, счита някогашният енергиен министър Румен Овчаров, който бе посетител в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Той е безапелационен, че е за построяването на „ Белене ”, само че би трябвало да бъде обезпечено, че цената на плана няма по какъв начин да бъде раздута корупционно.

Чуждестранният вложител може да сложи нещата на доста ясна основа и би трябвало пъкъл има публичен надзор върху развиването на този план ”, разяснява още Овчаров.

По думите му министър председателят Бойко Борисов го е потърсил за съвет по отношение на АЕЦ „ Белене ”. „ Този въпрос, виждам, сега към този момент е тръгнал да се взема решение. Аз виждам едни и същи представители на едни и същи измислици и страхове още веднъж да ни описват за всякакви сеизмични зони ”, разяснява още Овчаров.

Той е безапелационен, че зоната на АЕЦ „ Белене ” не е сеизмична.

„ Ние още веднъж се плашим и си описваме едни страхове, нямало кой да купува електроенергията… Има една обикновена истина – себестойността на електрическата енергия на АЕЦ „ Белене ” ще бъде по-ниска от тази на АЕЦ „ Козлодуй ”, счита Овчаров.

Пожарна охрана думите му нашата централа „ ще се изкупи ” за по-малко от 20 години, а по-късно – всичко останало ще е плюс за страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР