Ако Русия наистина подготвя терористична атака срещу водноелектрическата централа в

...
Ако Русия наистина подготвя терористична атака срещу водноелектрическата централа в
Коментари Харесай

Зеленски: Руска атака срещу Каховка означава мащабна катастрофа

Ако Русия в действителност приготвя терористична офанзива против водноелектрическата централа в Каховка, това значи, че тя към този момент схваща, че няма да успее да удържи превзетата южна част на Украйна.

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си към жителите, представено от " Укринформ ".

" По време на съвещание на Европейския съвет през днешния ден осведомих европейците за следващата терористична офанзива, която Русия приготвя в Каховската водноелектрическа централа. Според нашата информация блоковете и язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа са били минирани от съветски терористи. Всички по света би трябвало да работят мощно и бързо, с цел да предотвратят такава съветска терористична офанзива. Минирането на язовира би означавало огромна злополука. Щом Русия готви такава терористична офанзива, в случай че съществено обмисля подобен сюжет, това значи, че терористите доста ясно осъзнават, че не могат да държат освен Херсон, само че и целия юг на страната ни, в това число Крим ", сподели Зеленски, съобщи news.bg.

Той прикани европейците, международните водачи, интернационалните организации да изяснят на терористичната страна, че сходна терористична офанзива против Водноелектрическа централа в Каховка би означавала тъкмо същото като потреблението на оръжия за всеобщо заличаване.

" Светът би трябвало да реагира - превантивно ", сподели президентът.

Припомняме, че ден по-рано президентът настоя, че всички международни водачи би трябвало да накарат Русия да разбере, че терористична офанзива против водноелектрическата централа в Каховка ще бъде същата като потреблението на оръжия за всеобщо заличаване и означи, че ВЕЦ-а задържа над 18 милиона кубически метра вода, което ще докара до наводнения на обитаеми места по поречието на река Днепър, в това число град Херсон.

Зеленски акцентира, че наводнението ще засегне стотици хиляди хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР