Ако Русия използва оръжия за масово унищожение, Америка ще отговори.

...
Ако Русия използва оръжия за масово унищожение, Америка ще отговори.
Коментари Харесай

Американският президент: Ние ще отговорим, ако Русия използва оръжия за масово унищожение

Ако Русия употребява оръжия за всеобщо заличаване, Америка ще отговори. Но според от обстановката. Това разяснява президентът Джо Байдън, цитиран от CNN.

Единството в НАТО в никакъв случай не е било по-силно, допълни Байдън след изключителната среща на държавните и държавните ръководители на страните от алианса в Брюксел.

" Трябва да останем напълно единни. Никога не съм казвал, че санкциите (срещу Русия поради войната в Украйна) могат да сдържат ", добави той. По неговите думи е важно санкциите да бъдат поддържани дълготрайно, тъй като, в случай че останат в действие за година, това би спряло съветския президент Владимир Путин. 

" Най-важното е да останем единни. Светът вижда какъв брой е нечовечен този човек, какъв брой почтени хора измряха или животът им бе погубен ", добави Байдън, съобщи Дарик.

Цената от глобите се понася освен от Русия, само че и от Европа и Съединени американски щати, означи той в отговор на въпрос за заплахата за доставките от храни. По неговите думи на днешната среща на Г-7 този въпрос е бил разискван. Той прикани страните по света да отстранен рестриктивните мерки за експорт на храни.

Китай схваща, че икономическото му бъдеще е доста по-свързано със Запада, в сравнение с с Русия, съобщи Байдън. Той изрази вяра Пекин да не поддържа Москва против Киев.

По мотив опцията Украйна да се откаже от част от земите си, с цел да реализира мир, Байдън съобщи, че това ще преценяват управляващите в Киев. Не имам вяра да се наложи, само че е въпрос на договаряния, уточни той.

Байдън поддържа предложенията за отстраняване на Русия от Г-20. Според него би било добре Украйна да бъде поканена на срещите на този формат.

Президентът на Съединени американски щати заключи, че са реализирани трите цели от днешните срещи в Брюксел - да се осигури допълнителна военна и филантропична помощ на Украйна, Съединени американски щати да наложат още наказания на Русия, да бъде заздравен източният фланг на НАТО.

Той означи, че САЩ осигуряват два милиарда $ за въоръжаване на Украйна и са подготвени да провиснал още един милиард $ за филантропични потребности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР