Ако Русия изпълни задълженията си по отношение на „зърнения коридор“,

...
Ако Русия изпълни задълженията си по отношение на „зърнения коридор“,
Коментари Харесай

Кулеба: Гарантираме стабилност на износа на зърно, ако Русия не наруши споразумението

Ако Русия извърши отговорностите си във връзка с „ зърнения кулоар “, Украйна ще продължи да подсигурява стабилността на износа на храни за Близкия изток, Африка и Азия.
Съответното изказване направи украинският министър на външните работи, Дмитро Кулеба, разяснявайки идването на товарния транспортен съд POLARNET в турското пристанище Дериндже, оповестява кореспондентът на Укринформ, базирайки се на украинското външно министерство.

„ Пристигането на първия транспортен съд с украинско зърно в турското пристанище е обръщение на вяра за всяко семейство в Близкия изток, Африка и Азия: Украйна няма да ви изостави. Винаги сме били, сме и ще бъдем благонадежден снабдител на селскостопански артикули. За разлика от Русия, ние не играем на „ Игрите на глада “, сподели Кулеба.

По думите му цялата отговорност за по-нататъшното действие на „ зърнения кулоар “ е на Русия.

„ Ако съблюдава отговорностите си, украинският експорт на храни ще продължи да подсигурява непоклатимост за нашите близкоизточни, африкански и азиатски другари “, акцентира Кулеба.

Напомняме, че товарният транспортен съд POLARNET, претрупан с 12 000 тона царевица, създадена в Украйна, напусна украинското пристанище Черноморск на 5 август 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР