Ако Русия е засилила своето участие в сирийския конфликт, това

...
Ако Русия е засилила своето участие в сирийския конфликт, това
Коментари Харесай

Канадски анализатор: Краят на войната в Сирия може да се ускори с помощта на Русия

Ако Русия е засилила своето присъединяване в сирийския спор, това като резултат може да приближи нейния край, смята канадският полковник в оставка Джордж Петролекас от канадския Институт за световна политика в своя обява в Globe and Mail. В нея той отбелязва, че управляващите в Съединени американски щати дали обещание „ деликатно да наблюдават ситуацията”. Белият дом смята, че поради присъединяване на Русия спорът в района може да стане още по-голям. Според Петролекас това изказване е пресилено. Как да стане тя по-мащабна, откакто са убити 300 хиляди души и милиони са бежанци, пита специалистът? И дава отговор, че наличието на Русия може единствено да приближи края на войната.

Така наречената „ демократична опозиция” от дълго време е всмукана в другите групировки на радикалния ислям. Но и Башар Асад е почнал да губи позиции и към този момент може да обезпечи отбрана единствено за част от популацията на страната – главно за алавитското малцинство и сирийските християни, съсредоточени в Дамаск и към него.

От рухването на Башар Асад ще се възползват на първо място „ Ислямска държава” и по-малки радикални групировки като „ Джебхат ан-Нусра”.

Очевидно е, че за съветския президент успеха на тези групировки е „ немислима”, тъй като тяхната победа ще се отрази на „ съветския тил” – Чечня. Според Петролекас, доста полеви командири от ИД за по генезис чеченци.

Канадският специалист прави заключения, съгласно които всички опити да бъде унищожена ИД би трябвало да бъдат посрещнати с утвърждение.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР