Ако решите да си направите любимата вана на Клеопатра с

...
Ако решите да си направите любимата вана на Клеопатра с
Коментари Харесай

Магарешка красота

Ако решите да си извършите обичаната вана на Клеопатра с магарешко мляко, ще са ви нужни към 300, а в случай че желаете да се потопите задачите – даже 700 кърмещи магарици, с цел да доставят нужното количество. В случай че имате проблем да ги намерите – а подозираме, че имате, нали? – козметичната промишленост към този момент е помислила за вас, тъй като точно магарешкото мляко е новата ѝ звезда.

рекламни лица За пристрастяването на популярната египетска кралица Клеопатра към магарешкото мляко се знае от десетилетия и все пак всеобща нервност по въпросния артикул по този начин и не се развихри. Ренесансът на магарешкия балсам стартира, когато една от най-възрастните столетници за всички времена, записана в книгата „ Гинес “ – Мария Естер де Каповиля от Еквадор, умряла през август 2006 година на съвсем 117-годишна възраст, призна, че поддържа здрав дух в крепко тяло точно с него. Какво по-добро рекламно лице? Преди известно време пък самият папа Франциск също съобщи, че като бебе е хранен с магарешко мляко.

за какво тъкмо магарешко мляко Заради равнището на pH и хранителния състав млякото на инатливото добиче е най-близкият сурогат на човешката майчина кърма. Много по-диетично е от всеобщо употребяваното краве мляко – съдържа четири пъти по-малко мазнини, само че по тази причина пък огромни количества калций, аминокиселини, скъпите Омега 3 и 6 ненаситени мастни киселини, както и надали не цялата писменост на витамините – А, В1, В6, С (пет пъти повече от кравето мляко), D, Е. Плюс доста, доста ретинол, същински антиейдж балсам за кожата.

лечебни свойства Хипократ, бащата на медицината, е предписвал пиянство на магарешко мляко при чернодробни болести, ставни проблеми, интоксикации на организма, при тресчица и всевъзможни инфекции, както и за външно използване при мъчно заздравяващи рани, зачервена и раздразнена кожа заради мощния му антибактериален резултат. Смята се, че този резултат се дължи на обстоятелството, че магаретата, сходно на хората, имат единствено един корем и надлежно нямат потребност от доста бактерии, с цел да усвояват храната си. За съпоставения кравите имат четири стомаха и много комплициран развой на ферментация, обвързван с тази им анатомична специфичност. Изследователи от Кипър пък са наблюдавали хора, консумиращи магарешко мляко в продължение на няколко месеца, и са открили основни усъвършенствания при астма, кашлица, екзема и псориазис. Антиалергичните свойства на млякото също са забележителни – изключително при алергия към протеините на кравето мляко, срещаща се изключително в кърмаческа възраст.

по какъв начин и къде се употребява От скъпоценното мляко към този момент се вършат всевъзможни козметични артикули – сапуни, кремове, серуми – като всичките са ситуирани във високите ценови категории. 100 г естествен сапун с магарешко мляко коства към 10–14 $. Струва ви се скъпо? А 300–700 магарици?Франция е преди всичко в използването на магарешко мляко в козметичната промишленост, само че се счита, че азиатските страни, изключително Южна Корея, скоро ще я изпреварят, защото ползата към тази козметика там е голям.

резултатът Магарешкото мляко изглажда, заздравява и придава искра на кожата. То има изключителни хидратиращи свойства и дружно с това поради богатия си на антиоксиданти и подхранващи субстанции състав се бори за младостта на кожата, като я лекува и регенерира. Именно в комбинацията от тези три свойства е могъщата загадка на вълшебното мляко.

бизнес В момента по света литър магарешко мляко коства 40 $. В България цената е към 75 лева за литър. Световният пазар на този артикул се разраства бързо. Годишният ритъм на напредък (каквото и да значи това, по дяволите) се чака да доближи 9,4% от 2021 до 2027 година



Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР