Ако развивате бизнес, Facebook предоставя огромен пазар за разпространение, но

...
Ако развивате бизнес, Facebook предоставя огромен пазар за разпространение, но
Коментари Харесай

Тези статистики са най-важните за "Фейсбук"!

Ако развивате бизнес, Фейсбук дава голям пазар за разпространяване, само че става все по-трудно да се отличите от тълпата, написа в уеб страницата си компанията за цифров маркетинг Zephoria. Следващите статистики подчертават някои значими обстоятелства за най-голямата обществена мрежа. Те са любопитни сами по себе си и потребни за всеки, който употребява обществените медии, с цел да доближи до доста хора, написа Obekti.bg.
1. В света има над 1,94 милиарда месечно дейни консуматори на Фейсбук (към месец март, 2017 г.), което е с 18 % нарастване за една година. Ако имате някакви подозрения, Фейсбук е прекомерно огромен, с цел да се пренебрегва.

2. Има над 1,15 милиарда дейни мобилни консуматори на ден за декември 2016 година, което е нарастване с 23 % за една година. Това е доста и демонстрира фрапантното повишаване на мобилния трафик във Фейсбук.

3. През първото тремесечие на 2017 година има 1,28 милиарда ежедневно дейни консуматори, което е с 18 % нарастване за година. Това е голям брой непрекъсната публика.

4. Бутоните „ Харесай “ и „ Сподели “ са забележими на съвсем 10 милиона уеб страницата на ден.

5. Над 307 милиона души в Европа употребяват Фейсбук.

6. Най-разпространената възрастова група е тази на хората сред 25 и 34 години. Те съставляват близо 30 % от потребителите на Фейсбук.

7. Всяка секунда се основават по пет нови профила.

8. 76% от дамите са консуматори на Фейсбук, както и 66% от мъжете. Статистиката е издигната по този метод неслучайно. Изследване изяснява за какво е значимо да се съпоставя процентът на дамите във Фейсбук с % на мъжете.

9. Най-големият трафик протича през работните дни сред един и три следобяд. От друга страна, една обява в седем вечерта ще получи приблизително повече визити от обява в осем вечерта. Има ли някаква логичност? Това може да ви помогне: Имате капацитета да достигнете повече консуматори и да привлечете по-голям трафик към уеб страницата си в ранния следобяд, само че хората може да са по-ангажирани вечер.

10. В четвъртък се следи петък има 18% по-голямо ангажиране на потребителите с изявленията.

11. Има 83 милиона подправени профили.

12. Всеки ден се качват 300 милиона фотоси.

13. При едно посещаване във Фейсбук хората прекарват приблизително 20 минути.

14. На всеки 60 секунди: се разгласяват 510 000 коментара, обновяват се 293 000 статуса и се качват 293 фотоси. Всичко това значи голямо количество информация, която се състезава за вниманието на потребителите. Качеството и тактиката имат значение.

15. 50 % от хората на възраст сред 18 и 24 години отварят Фейсбук незабавно щом се разсънят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР