Ако разпространението на новия коронавирус доведе до глобална финансова криза,

...
Ако разпространението на новия коронавирус доведе до глобална финансова криза,
Коментари Харесай

Италия може да се превърне в огнище на световна икономическа рецесия

Ако разпространяването на новия ковид докара до световна финансова рецесия, огнището й може да бъде банковият бранш в Италия. До този извод стигна икономическият анализатор на вестник „ Вашингтон Пост ” Давид Линч.

Той обръща внимание на прекъсването на комерсиалната активност в страната и счита, че бъдещето на осмата най-голяма стопанска система в света ще зависи от издръжливостта на банковата система, която от дълго време се счита за една от най-слабите в Европа.

Журналистът акцентира, че бизнеса и физическите лица, останали без пари, могат да спрат да обслужват заемите си, оповестява БГНЕС.

Друг проблем, който той акцентира е страхът на вложителите от скъпоструващите антикризисни ограничения на Рим и че държавните облигации, които съставляват по-голямата част от банковите активи, могат да се обезценят. Това от своя страна може да понижи запасите на банките и да ограничи даването на заеми, което ще докара до в допълнение закъснение на стопанската система.

Освен това италианските банки имат към една четвърт от неизплатения обществен дълг на страната в размер на 2,4 трилиона $, който свързва ориста на финансовите институции на Италия и държавното управление по подобен метод, че това може да докара до дестабилизация при положение на внезапен спад.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР