Ако разпространението на Делта варианта продължи по този начин, ще

...
Ако разпространението на Делта варианта продължи по този начин, ще
Коментари Харесай

Затваряме границата за руски туристи, ако ситуацията с индийския щам не се промени |

Ако разпространяването на Делта разновидността продължи по този метод, ще вкараме Русия в алената зона. Това значи, че съветски туристи няма да могат да влизат в страната ни. 

Това съобщи главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев по Нова тв. Прогнозата за нова вълна не е преувеичена. Всичко зависи от това, по какъв начин се развиват нещата към нас и по какъв начин се държим ние. Определено има обстоятелства, които ни тормозят – продължаващото разпространяване на индийския вид - освен у нас, само че и на изток, и на запад от страната ни, добави специалистът. 

Внимателно следим обстановката и, в случай че се постанова, ще наложим ограничения, безапелационен бе доцент Кунчев. 

Той даде образец с Португалия - страната изпадна в тежка обстановка, с помощта на това, че си внесе бразилския вид. Очаквам Финландия ще изпадне в доста неприятна обстановка, тъй като си внесе 500 позитивни, които бяха на мач в Санкт Петербург. Това желаеме да избегнем. Че вирусът ще влезе в България, няма никакво подозрение, въпросът е това да не става бързо, стремително и с доста хора, изясни здравният контрольор. 

60% по-лесно се предава Делта разновидността. При него лекуването е по-затегнато, по-трудно, сътрудниците откриват, че схемите, по които лекуват в този момент, не са толкоз сполучливи. 

От 10 души в една стая, 6-7 ще се заразят, сподели доцент Кунчев, само че акцентира, че това зависи от носенето на маски, климатичната апаратура и ред други условия. 

РНК имунизациите оказват помощ с 2% по-малко, в сравнение с при другите варианти, Астра Зенека с 6% по-малко, само че ние не гоним да няма 100% заразяване, а да не се стига до тежко протичане, болница..., с което имунизациите се оправят отлично, добави специалистът. 

11% са имунизираните у нас, на последно място сме в Европейски Съюз, сподели още доцент Кунчев. 

Той съобщи, че е последовател на метода не да се дават бонуси за имунизиране, а тези, които отхвърлят да се ваксинират, да подписват декларация, че ще си платят лекуването, в случай че се разболеят. Обществото не е длъжно да ти заплаща лекуването, разгласи доцент Кунчев. Ако човек има потребност, той ще бъде лекуван, само че има доста разновидности да си вземе държават парите, сподели още здравният контрольор. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР