Ако разпитът на премиера Кирил Петков във Върховната касационна прокуратура

...
Ако разпитът на премиера Кирил Петков във Върховната касационна прокуратура
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Не съм врачка, за да знам дали ще прекратят мандата на Гешев

Ако разпитът на премиера Кирил Петков във Върховната касационна прокуратура е пиар ход, то това е неприятен пиар ход. Това е една обществена информация и не става въпрос за секретни данни. Това съобщи конституционалистът Екатерина Михайлова пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ прокуратурата е почнала да се изживява като политически състезател, каквато не е нейната работа. Прокуратурата стартира да взе участие интензивно в политическия живот, викайки министър-председателя, безапелационна бе Михайлова.

Тя не е гадателка или врачка, като не знае по какъв начин ще бъде преустановен мандатът на основния прокурор, само че следва да се види. Искането за отстраняването на тримата огромни върви по същия ред, по който върви предлагането. Това държание на Висш съдебен съвет, или на болшинството във Висш съдебен съвет, демонстрира или непросветеност, или по-скоро отвращение да се встъпи в процедура по премахване на основния прокурор, разяснява Екатерина Михайлова.

Тя се надява, че правосъдният министър, в случай че предприеме такава стъпка, то това ще бъде доста добре квалифицирано със солидни причини. Ще се наложи Висш съдебен съвет да се произнесе един път по настояването на Янаки Стоилов като длъжностен правосъден министър и по сегашното предпочитание на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, сподели Михайлова.

Според нея огромният въпрос е дали има опция за процедури за надзор и отчетност на основния прокурор. Нито един човек не би трябвало да си мисли, в това число и основният прокурор, че е над Господ, безапелационна бе Михайлова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР