Ако работите по 8 часа дневно от 168-часова седмица, това

Ако работите по 8 часа дневно от 168-часова седмица, това ...

3 начина да бъдете по-щастливи на работното място.Ако работите по 8 часа дневно от 168-часова седмица, това е почти една четвърт от цялото време, с което разполагате. Съвсем нормално е да искате да го прекарате приятно, но не всеки човек е щастлив на работа. След проучване, проведено от компанията Teem, занимаваща се с анализи на работното място, 48% от всички работещи хора са нещастни в професионален план. Вярваме, че колкото и да е стресираща всяка работа, това не означава, че не може да ви донесе щастие. А ето и 4 начина, с които да постигнете това.
1. Поставете професионалното си развитие на преден план
Както в много други житейски ситуации, така и в тази, психическата нагласа е най-важна. Винаги мислете за професионалното си развитие - щастие на работното място е да знаете, че можете да растете и да учите нови неща във вашата компания, да имате приятни колеги и да се гордеете, че сте работили на тази длъжност, колкото и трудно да ви е било на моменти.
2. Разберете какво наистина ви мотивира
Много хора са нещастни на работното си място, защото не са намерили това, което ги мотивира фундаментално - те не намират смисъл в работата си или емоционална свързаност с екипа си. Помислете сериозно за това как дефинирате удоволствието, успеха и изпълнението на работните ангажименти. Може би има разминаване между това, което наистина ви мотивира и проектите, в които участвате.
3. Провеждайте „емоционален” одит
За следващите три дни напишете всичките си задачи, които имате на работа и извън нея. Отбелязвайте всяко едно действие дали ви носи, или отнема щастие. След три дни прегледайте „емоционалния баланс”. Запитайте се дали има някакви промени, които можете да направите, за да правите повече зареждащи, а не отнемащи неща.

Редактор: Елица Христова

Източник: expert.bg