Ако работим заедно и се съсредоточим върху общите неща, които

...
Ако работим заедно и се съсредоточим върху общите неща, които
Коментари Харесай

БЛС: Парите няма да стигнат за задължителни профилактични прегледи

" Ако работим дружно и се съсредоточим върху общите неща, които са в полза на всички лекари и пациенти, не би трябвало да чакаме митинги ". Това съобщи в предаването „ Преди всички “ доктор Иван Маджаров – ръководител на БЛС.

Днес Лекарският съюз и НЗОК стартират договаряния за подписване на нов рамков контракт за следващата година. От БЛС са безапелационни, че какъвто и здравноосигурителен модел да се одобри, за в бъдеще лекарите би трябвало да вземат участие в договарянето на националната рамка.

“За нас основополагащ миг в бъдещия бюджет за 2019 година би трябвало да бъде невъзможността за прекачване на гласуваните средства по пера, от едно перо в друго, тъй като единствено по този начин се подсигурява, че решението на Народното събрание по отношение на политиката във всяка една от сферите ще бъде спазена. Също и невъзможността за авансово осъществяване на санкции – не може да удържат пари от лечебните заведения, когато те са обжалвали обещано наказване – това е форма за напън и има огромна възможност някой да бъде фалиран. Това за нас са най-важните моменти. От там нататък имаме редица оферти, които направихме при издание на бюджета на НЗОК. От парламентарната естрада разбрахме, че огромна част от тях ще бъдат признати. Все отново чакам да забележим крайния резултат на бюджета “, уточни доктор Маджаров.

Той е безапелационен, че би трябвало да се стартира да се приказва за сумите, които НЗОК дължи на български лечебни заведения за минали години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР