Ако пускате пералната си машина на режим с температура 30

Ако пускате пералната си машина на режим с температура 30 ...

Никога не пускайте пералнята на този режим.

Ако пускате пералната си машина на режим с температура 30 градуса по Целзий, тя става истински развъдник на бактерии и може да ви разболее, предупреждават британски специалисти, цитирани от „Daily Mail.
Преминаването в наши дни на по-ниски температури на пране използването на по-щадящи перилни препарати отколкото от времето на нашите баби дава фалшиво чувство за чистота на прането. Бактериите изобщо не се унищожават, а напротив – те откриват отлична жизнена среда на 30 градуса и превръщат съдържанието на пералната машина в „бактериална супа“.
Поради тази причина експертът по хигиена д-р Лиса Акърли съветва поне веднъж месечно този електродомакински уред да се пуска без пране на програма с 90 градусово нагряване на водата, за да могат да се унищожат натрупаните микроорганизми. Акърли съветва да се перат интимното бельото, спалното бельо и чорапите отделно от кърпите за лице и хранене. Изследвания са установили, че остава 0,1 грама фекална маса дори и върху бельо, изпрано с леките програми при ниски температури. А това съответства на 10 000 микроорганизма. Ако перете на гореспоменатите режими, винаги си измивайте добре ръцете, след като извадите влажното пране от барабана, съветва Акърли

Източник: actualno.com