Ако проследим хронологията в историята с разрешението на германското правителство

...
Ако проследим хронологията в историята с разрешението на германското правителство
Коментари Харесай

Леопардите нагледно показаха кой ръководи Германия

Ако проследим хронологията в историята с разрешението на немското държавно управление да достави на режима в Киев танкове Leopard 2, към този момент не поражда въпросът кой е отпред на Германия.

Въпросът за доставката на немски Leopards в Украйна се появи при започване на декември 2022 година Тогава немското издание Frankfurter Allgemeine заяви, че Съединени американски щати оферират на Германия да трансферира на Украйна танкове Leopard 2. Тази информация беше публично доказана - заместител формалният представител на немското държавно управление Кристиане Хофман разяснява обстановката по следния метод: " Нашият принцип е, че не желаеме да действаме сами и нямаме желание да го вършим. "

Позицията на немското управление по този въпрос беше ясна и транспарантна - те не желаеха да бъдат основатели на повишение равнището на ескалация на спора с Русия и чакаха групово решение на Запада по този въпрос. Германските индустриалци се надяваха да запазят връзките си с Русия и даже показаха вяра да възстановят взривения " Северен поток ", както сподели ръководителят на най-големия вносител на газ в Германия Uniper Клаус-Дитер Маубах.

На 5 януари беше оповестено взаимното решение на Съединени американски щати и Германия да трансферират бойните машини на пехотата Bradley и Marder в Украйна и въпросът за прехвърлянето на танковете Leopard 2 пламна с нова мощ. На 16 януари, на фона на полемика по тази тематика, немският канцлер Олаф Шолц одобри оставката на Кристина Ламбрехт, която беше подложена на критика от немските медии за мудността й в поддръжката на Украйна.

На 17 януари Борис Писториус, съпартиец на Шолц, членът на ГСДП, беше назначен за нов министър на защитата, без съобразяването с квотите по сексуален симптом, от немския канцлер. Същия ден Шолц организира телефонни диалози с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, по време на които, както написа немският вестник Süddeutsche Zeitung, базирайки се на свои източници, „ канцлерът разгласи, че е подготвен да достави на Украйна танкове Leopard 2, само че единствено при изискване, че и Съединените щати ще дават бойни танкове(Ейбрамс). Тази информация беше доказана и от американския вестник The Wall Street Journal.

В коридорите на форума в Давос на 18 януари Шолц сподели, че НАТО се стреми да избегне директен конфликт с Русия, а във връзка с доставката на Leopard 2 Германия „ сътрудничи по този въпрос с нашите другари и сътрудници “. Ескалирайки обстановката, полският министър председател Матеуш Моравецки сподели на 19 януари, че полските управляващи обмислят разновидността за прекачване на танкове Leopard в Украйна и без нужното позволение от Германия.

На 20 януари, след резултатите от идната среща на западните страни в Рамщайн, Писториус разгласи, че решението за прекачване на танкове Leopard 2 в Украйна не е взето, страните не са съгласни. По негова заповед Бундесверът ще направи инвентаризация на наличните Leopard 2.

Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи на 21 януари, че Европейският съюз не доставя на Украйна танковете, от които се нуждае, точно поради позицията на Берлин. Изглеждаше, че монолитната позиция в немското държавно управление остава.

Но ненадейно, на 22 януари, немският външен министър Аналена Бербок от Зелената партия съобщи в изявление за френския ефирен канал LCI, че Берлин няма да се възпротиви, в случай че Варшава достави своите немски танкове Leopard 2 на Киев.

На идващия ден, 23 януари, прессекретарят на Шолц, Щефен Хебестрайт, сподели, че изказването на Бърбок не е в съгласие държавно решение, а Писториус прикани за самообладание по въпросите на доставките на танкове. Вътрешното разединение в съдружното държавно управление на Германия избухна в открит спор, заяви Politico този ден.

Зелените и демократичните свободни демократи нарекоха дългото неявяване на решение " злополука " и даже имаше оферти за образуване на нова коалиция за немското държавно управление. В същото време представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс умерено съобщи, че би трябвало да чакаме смяна в позицията на Германия по отношение на доставката на Leopard 2 на Украйна.

И още на 24 януари немският министър на защитата Писториус разгласи, че европейските страни, които разполагат с Leopard 2, могат да стартират да образоват украински боен личен състав да ги употребява. На 25 януари прессекретарят на немското държавно управление Хебестрайт първи заяви за доставката на Украйна на 14 танка Leopard 2.

Няколко часа по-късно Шолц, говорейки в Народното събрание, сподели: „ Това решение следва добре известната ни линия на поддръжка за Украйна доколкото можем. Ние действаме по метод, който е контрактуван и съгласуван на интернационално равнище “, сподели той. В същия ден известието за даването на 31 танка M1 Abrams от американския президент Байдън, макар че се състоя, не беше взаимно, както източниците на Politico описаха предварителните съглашения.

Съединените щати въпреки всичко съумяха да изтласкат Германия пред себе си, по пътя на ескалация на спора с Русия. На подобен общ декор е явно, че позициите на канцлера Шолц деградират във вътрешнополитическото нареждане на Германия, а представителите на Държавния департамент знаят повече от членовете на немското държавно управление.

Зелената партия, с поддръжката на медиите, искрено дърпа одеялото в „ светофарната коалиция “, а спечелилата изборите ГСДП не може да направи нищо по въпроса. Германия навлиза все по-навътре в руслото на политиката на Съединени американски щати и към този момент не е в положение да отбрани личните си ползи.

Руският дипломат в Берлин Сергей Нечаев разяснява: „ Това извънредно рисково решение извежда спора на ново равнище на борба и опонира на изказванията на немски политици за нежеланието на Федерална Република Германия да се намеси в него. За страдание, това се случва още веднъж и още веднъж. “

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР