Ако проектната компания Ай Си Джи Би, която строи в

...
Ако проектната компания Ай Си Джи Би, която строи в
Коментари Харесай

На Ай Си Джи Би е необходим сертификат за оператор на интерконектора Гърция-България

Ако плановата компания " Ай Си Джи Би ", която строи сега интерконектора Гърция-България, не подаде документи в Комисията за енергийно и водно контролиране до края на декември за узаконяване като оператор на този газопровод, това ще значи, че планът сигурно ще закъснее. Получаването на подобен документ би трябвало да стане не по-късно от шест месеца преди влизане в комерсиална употреба на интерконектора Комотини - Стара Загора. Това е коментирал ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов по време на експертната онлайн полемика " Природен газ - вероятности за България ".

Според   " Ай Си Джи Би " въвеждането в употреба на интерконектора ще е до края на юни 2022 година.  При това състояние последният период, в който интерконекторът би трябвало да бъде приключен е до 31 декември.
Към момента обаче такива документи не са предоставени, оповестява Иван Иванов.

Припомняме, че КЕВР към този момент издаде лицензия на " Ай Си Джи Би " като оператор за транспорт на природен газ през интерконектора Комотини - Стара Загора, което е първата стъпка. Втората би трябвало да е узаконяването на оператора на интерконектора.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР