Ако продължи тенденцията случаите да се увеличават и ако имаме

...
Ако продължи тенденцията случаите да се увеличават и ако имаме
Коментари Харесай

Кантарджиев: Връщане на мерки при увеличаване на случаите на COVID-19

Ако продължи наклонността случаите да се усилват и в случай че имаме усложнения в ликвидирането на новите пет огнища и районните лечебни заведения не могат да одобряват всички заболели, тогава ще предложа някои от ограниченията да се върнат. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания и член на щаба за битка със болестта, заяви bTV.

„ Най-важното е да не се понижава броят на проучванията и да се следи за първи признаци, изключително в затворени трудови колективи “, сподели още проф. Кантарджиев. Той прикани да не се събират доста хора на затворено място.

Според него носенето на маски пази в друг %. „ Вирусът постоянно е в парченце слюнка и в дихателна система, маската понижава вероятността да се заразим “, изясни той. „ Количеството вирус има отношение към това каква ще е степента на инфекцията “, напомни проф. Кантарджиев.

Той изясни, че маските от плат по-лесно се подготвят и по-лесно се дезинфекцират посредством гладенето с ютия. Медицинските маски се дезинфекцират в микровълнова печка с чаша вода за две минути. Той посъветва и да се събуват обувките, когато се влиза у дома.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР