Ако Продължаваме промяната вземе решение да номинира за бъдещ премиер

...
Ако Продължаваме промяната вземе решение да номинира за бъдещ премиер
Коментари Харесай

Никола Минчев не би избягал от отговорност, ако го предложат за премиер

Ако " Продължаваме промяната " вземе решение да номинира за предстоящ министър председател някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев, той не би избягал от тази отговорност. Това съобщи самият той през днешния ден в " Панорама " по Българска национална телевизия.

По думите му, това обаче ще бъде решение на цялата партия и той не би могъл " да го вземе еднолично ". Все отново той удостовери думите си от по-рано през днешния ден, че до момента такова предложение не е получавал. Припомняме, че името му се върти като вероятен консенсуснен вид за министър-председател в евентуано държавно управление, формирано с третия мандат.

Минчев акцентира, че в случай че президентът реши да връчи мандата на " Демократична България " или на Българска социалистическа партия, то тогава Политическа партия щяла да " постави всички старания в границите на този Народното събрание да има кабинет. "

" Защото си даваме сметка, че сега най-важното е да има работещ парламент, който да одобри законите, нужни за проекта за възобновяване ", сподели още той.

На въпрос дали нещата стоят по този начин и при мандат в ръцете на " ИТН " обаче, той бе песимистичен и съобщи, че " опциите за пряк диалог с нас от Политическа партия и Има Такъв Народ са мощно лимитирани на този стадий, предвид на случилото се през последните месеци ".

Минчев разяснява и опцията да има кабинет, само че в него да не са имената на водачите на Политическа партия - Кирил Петков и Асен Василев. По думите му, за Политическа партия постовете не били значими, значима била програмата.

Той не отговори изрично и на въпрос дали може да има общо явяване на избори сред Политическа партия и Демократична България, въпреки да акцентира, че към този момент такива диалози не са водени. Трябвало обаче да се вземе решение на база социология, тъй че да се знае дали " 2+2 ще направи 5, или 3 ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР