Ако Продължаваме промяната си охладят главите, и ние, ако сме

...
Ако Продължаваме промяната си охладят главите, и ние, ако сме
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: ИТН няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и ДПС

" Ако " Продължаваме промяната " си охладят главите, и ние, в случай че сме в обстановка да избираме по-малко неприятното, в случай че има диалог с отстъпки, в това число Кирил Петков да не е министър председател, не е невероятно да се реализира съгласие. " - това сподели пред БНР ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.

Коментарът му за възможното наново съдействие с Политическа партия идва на фона на безапелационното мнение на Петков, че договаряния сред двете политически сили няма да има.

Според Йорданов съществуват голям брой общи цели сред тях, само че " ще би трябвало да работим по други правила, с по-голяма конкретика. "

Той увери, че Има Такъв Народ няма да сътвори съдружно държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи и атакува персонално премиера в оставка: " Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен воин. "

" Кабинетът беше за събаряне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, в случай че не престават по този метод. Те или са глухи, или не мислят... Единствената разлика сред Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован, " продължи ръководителят на партията на Слави Трифонов. " В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата господства Азът. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор ".

Йорданов разяснява и тематиката " Северна Македония ", като отхвърли, че външния министър в оставка Теодора Генчовска е била съгласна с френското предложение по проблема:

" Външно е реализатор и се опира на формалната позиция на страната. Но по-късно се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през Народното събрание, нарушавайки Конституцията, тъй като изиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предлагането в Народното събрание, " сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР