Ако Продължаваме промяната“ поеме отговорност, че няма да разследва Бойко

...
Ако Продължаваме промяната“ поеме отговорност, че няма да разследва Бойко
Коментари Харесай

Проф. Радулов пред ФАКТИ: Ако ПП поеме отговорност, че няма да разследва Борисов, ще имаме стабилен кабинет

Ако „ Продължаваме промяната “ поеме отговорност, че няма да проверява Бойко Борисов и още няколко индивида от ГЕРБ, незабавно ще имаме устойчиво държавно управление. Относно ареста на Борисов Кирил Петков е имал някаква информация, с цел да го направи. Но има и нещо друго. Дори и да се откри нещо против Борисов, Иван Гешев не би задвижил дело против водача на ГЕРБ. Каквато и информация да има за даден човек, в случай че прокуратурата не заведе дело, нещата се стопират. Такава бе ролята и на Цацаров преди Гешев. Никое качествено следствие на полицията не може да прескочи прокуратурата. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ проф. Николай Радулов, някогашен основен секретар и специалист по сигурността.

Той изясни, че Министерство на вътрешните работи се грижи да разкрива закононарушения, само че по-късно всичко е в ръцете на прокуратурата.

„ Прокуратурата работи като „ Мултигруп “ преди време през 90-те години. Фирмата заставаше на входа и на изхода на някое дружество и обираше облагата. Това прави в този момент и прокуратурата. Застанала е на входа и на изхода на правоохранителните органи, за какво не и на ДАНС. Тя споделя на кой да се заведе дело и на кой не. Завеждат се каузи за дребни неща, не се завеждат за 68 милиона от Васил Божков, който твърди, че ги е дал на хора от обкръжението на Борисов. Не се завеждат каузи за 54 млн. лв., които са предплатени за несъществуващи автомагистрали и така нататък Имаме отвод да се образува каквото и да е дело, което може да разобличи предната власт “, сподели още Радулов.

Според него в тази ситуация „ Семерджиев “ става въпрос за една по-особена каста дилъри на дрога, които са на високо равнище.

„ Дълго време Семерджиев се е употребил с подкрепи. Не може малък служител на реда да покрива малък дилър, в случай че началникът му не знае. И по този начин по йерархията. Явно Министерство на вътрешните работи изпод до горе е просмукано от корупция. Явно по-горният покрива сътрудника под него и по този начин години наред “, изясни Радулов.

Той напомни и случай в София преди години, когато бе намерено огромно количество дрога в „ Студентски град “.

„ При рутинна инспекция на пътя в колата на лидер бяха открити 40 кг дрога. После в общежитието още 320 кг. После бяха задържани двама чиновници от ГДБОП. Месеци разделяха случая с дрогата от ареста. След това имахме сериозен проблем, обвързван с коронавирус, тъй като хората си останаха у дома. Това пък разви безконтактното снабдяване на дрога “, добави Радулов.

Още от диалога вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР