Ако Продължаваме промяната - Демократична България спечели изборите, след тях

...
Ако Продължаваме промяната - Демократична България спечели изборите, след тях
Коментари Харесай

Даниел Лорер пред Дарик: Ще предложим правителство на малцинството с ясна програма

Ако „ Продължаваме промяната - Демократична България ” завоюва изборите, след тях ще предложи държавно управление на малцинството без министри на ГЕРБ, съобщи в изявление за Дарик лидерът на варненската листа на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” Даниел Лорер.

„ Ще предложим държавно управление на малцинството с ясна стратегия за надзор над прокуратурата, избор на нови регулатори, законодателство за Плана за възобновяване и резистентност, за влизане в Шенген и в Еврозоната. Въпросът към ГЕРБ е дали разпознават своята роля за застоя и корупцията през последните 12 години. Там има хора, които повече ги е боязън от Магнитски и Гешев. Когато им се разсъни съвестта и подменят управлението, това ще отпуши политическия развой. Трябва да се лимитират пълномощията на основния прокурор, чийто произвол през последните 30 години държи България закотвена на дъното. Комисията за защита на конкуренцията, която е прокуратурата на икономическия живот, действително не работи. При обстановка на висока инфлация тя би трябвало да проверява вероятни сделки и опити за монопол ”.

„ Държим на обществените ограничения, които да разрешават по-нормален европейски живот. Данъкът от 10 % обаче няма да се пипа, а бюджетният недостиг няма да надвишава 3 %, с цел да влезем оптимално бързо в Еврозоната. След ръководството на кабинета „ Петков ” България имаше по-малък дълг, в сравнение с преди този момент. В държавната хазна има сред 12 и 15 милиарда лв., а предходната година дефицитът беше 2,9 %. Тази суматоха, която пробват да всяват благодарение на служебното държавно управление, не устоя инспекцията на обстоятелствата. След Естония България е с най-нисък дълг по отношение на размера на стопанската система си, като нашата задлъжнялост не съставлява заплаха за бюджета ”.

„ Кой не желае да имаме почтени избори и да уплаши хората? Добре е да си помислим кой стои зад тази хибридна офанзива. Службите би трябвало да проверяват оптимално бързо и да схванат кой всява този ужас ”.

Лорер чака в идващия парламент да влязат най-малко шестима варненски депутати на „ Продължаваме промяната-Демократична България ”. Тази численост е съгласно него е „ рационалният най-малко ”.

„ Изборният ден ще е тежък за секционните комисии поради хартиената бюлетина. Отново се връщаме в мрачните години на ръчното преброяване. Очаквам проблеми с него и с отчитането на преференциите ”, сподели още Даниел Лорер.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР