Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на

...
Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ваксините не ограничават права, те защитават общността ни

„ Ако продължаваме по този метод, ни чакат още пикове на болестта. Нивото на груповата имунна отбрана е доста ниско и не е в положение да ни защищити. Ние продължаваме да не прилагаме дейно ограниченията против разпространяването на вируса. Нямаме действителна и настояща имунизационна акция ”. Това съобщи зам.-председателят на Комисията по здравеопазваане към Народно събрание доктор Александър Симидчиев.

Той е предложил на депутатите да бъдат отделени специфични средства за провеждането на разяснителна акция по отношение на имунизациите. „ Имаме потребност от съответни, информативни и въздействащи послания по отношение на възраженията на хората ”, изясни той.
 Проф. Кожухарова: В четвъртата вълна на пандемията сме Проф. Кожухарова: В четвъртата вълна на пандемията сме
" Вече сме в четвъртата вълна на пандемията, в нейното начало ", съобщи пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова, консултант на министър...

„ Не приказваме за хипотези, а за действителни данни. Вече две от областите са в алената зона, а други две са доста покрай нея. За страдание, новата вълна ще пристигна тъкмо преди началото на образователната година. Ще повторим нещо, което към този момент знаем, тъй като действаме по идентичен метод. Мерките са единствено на хартия, само че не се осъществят на процедура ”, добави доктор Симидчиев.

„ Когато живеем в общественост - би трябвало да се съобразяваме с някои неща. Ако решим да пием алкохол, ние ограничаваме правата си за каране на автомобил. Това е въпрос на персонален избор. Има правила, които пазят общността ни ”, сподели още той.

„ Израел към този момент надалеч не е измежду първенците по имунизация. Малта е такава с 93%. Израел е на 8-9 място с към 60% покритие ”, изясни експертът. Той бе безапелационен, че би трябвало да се организира осведомителна акция, само че тя би трябвало да бъде таргетирана към избрани групи, като първата стъпка е да се проучат страховете и настройките, с цел да се изработят верните послания.

" Ако единствено се усмихваме от тв приемника, това няма резултат, акцентира той и разясни, че се пропагандира само, с цел да могат хората да създадат осведомен избор за имунизациите, а не да бъдат заблуждавани от недостоверни източници ", добави той.
 Заради ковид: Предлагат образователната година у нас да стартира от 1 септември Заради ковид: Предлагат образователната година у нас да стартира от 1 септември
Сложно е да се отговори по кое време ще е пикът в България от така наречен четвърта вълна от COVID-19, сподели проф. Огнян Кунчев пред Българска телеграфна агенция и посочи, че...

Симидчиев уточни, че близо 5 милиарда дози са сложени в международен мащаб, а страната ни е сме на дъното на опашката - по-назад от Румъния и Северна Македония. Той съобщи, че има 5 милиона дози ваксини, само че ще бъдат закупени още 1,5 милиона дози, тъй като в договорите за закупуването при сключването им е заложена наказателна клауза в размер на 100%, тъй че даже да не ги вземем, би трябвало да ги платим.

Симидчиев дефинира като " хибридна истина ", че имунизираните се заразяват и популяризират вируса - това било факт, изваден от подтекста. Ваксините не защищават от заразяване, само че предотвратяват хоспитализация и тежко изкарване на заболяването, трансформирайки " ковид в грипче, изясни медикът. Той бе безапелационен, че когато тръгваме към жълта зона, би трябвало да почнем да подхващаме ограничения.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР