Ако приемем гласуването такова, каквото беше в пленарната зала, излиза,

...
Ако приемем гласуването такова, каквото беше в пленарната зала, излиза,
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев, ИТН: Случаят с референдума показва нивото на правна подготовка в парламента

Ако приемем гласуването такова, каквото беше в пленарната зала, излиза, че референдумът за еврото е признат и че срещу него са дали своят вот " Възраждане " и ние от " ИТН ", а останалите партии са били " за ". Това разяснява Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ в ефира на NOVA.

" Оказа се, че има проблем с процедурата. Обявяването на това какво се гласоподава май не е било толкоз вярно. Бил е препоръчан за гласоподаване планът на вносителя, на " Възраждане ", на инициативния комитет, за който, ако гласуваш  " за ", си " за " референдума - там подкрепихме ние и " Възраждане ", разясни той.  

Според Вълчев след това се схванало, че това, което е трябвало да се случи, е да бъде препоръчан планът на Правната комисия, която отхвърли референдума. " Тогава, който гласоподава " за " предлагането на комисията, отхвърля допитването, а който гласоподава " срещу " предлагането на Правната комисия, приема референдума ", сподели още депутатът.

Народният представител от Има Такъв Народ счита, че казусът с референдума демонстрира " равнището на правна подготовка " в Народното събрание. " Големите адвокати, които в залата през днешния ден обясняваха за какво юридически, финансово и политически не е потребно да има референдум, дано се заловен на работа и след хаоса и грешката, обяснят случилото се ", прикани той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР