Ако приемем, че математиката е абстрактната красота в чист идеален

...
Ако приемем, че математиката е абстрактната красота в чист идеален
Коментари Харесай

Цитат на деня: Математиката е абстрактната красота в чист идеален вид

Ако приемем, че математиката е нереалната хубост в чист съвършен тип, то програмирането придава материалната форма на тази хубост.

С тези думи президентът Румен Радев стартира същинската част от словото си при откриването на първата Европейска младежка олимпиада по информатика, която ще се организира в София от през днешния ден до 13 септември. Според Радев, който е патрон на самодейността, събитието е първата е " европейска и интернационална младежка олимпиада ". Преводачът на събитието не включи частта думата `международна " при превода.

Речта на Радев продължи с роман за ученическите му години в математическата гимназия, когато езиците за програмиране били " Фортран 4 " и " Кобол ". Тогава Радев и съучениците му пишели стратегии на " огромни перфокарти ", които по-късно носели в огромни здания, в които се помещавали изчислителните центрове. Същата история с сходни думи президентът описа при откриването на фестивала за технологии и нововъведения Webit през април.

В края на днешната си тирада президентът прикани младежите да мисля, че със своята бъдеща работа като програмисти те ще моделират човешкото държание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР