Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на ДПС или

...
Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на ДПС или
Коментари Харесай

Никола Минчев за възможността да стане премиер: Не бих избягал от отговорност

Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на Движение за права и свободи или „ Възраждане “, явно вървим към избори. Ако го връчи на някоя от другите парламентарни групи, тогава шансът да се сформира кабинет е налице. Това сподели пред Българска национална телевизия Никола Минчев от „ Продължаваме Промяната “ (ПП).

Той посочи, че това ще стане, в случай че Радев връчи мандата на Българска социалистическа партия или „ Демократична България “ (ДБ). По думите му, в случай че го даде на „ ИТН “ (ИТН), това няма по какъв начин да стане.

„ Със сигурност ще поставим съществени старания, с цел да има кабинет в границите на този парламент с третия мандат. Най-важното сега е да има работещ парламент “, съобщи Минчев.

„ Най-важното за „ Продължаваме промяната “ не са персоналните постове. Най-важна е програмата “, отговори той на въпрос дали е допустимо да има държавно управление, на което отпред не е нито Кирил Петков, нито Асен Василев.

Относно това дали той би застанал отпред на кабинет, Минчев отговори: „ Това би било решение на Политическа партия. Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност. На първо място е програмата “.

„ Ние изрично сме тим и решение екипно тези въпроси. Но този въпрос не е неотложен и не сме го обсъждали “, добави той.

На въпрос дали Америка е натискала Политическа партия да се съюзи с ГЕРБ, Минчев отговори: „ Аз персонално в подобен диалог не съм взел участие и сходен напън не съм усетил. Моят отговор на този въпрос е „ Не “. “

По отношение на скъсването с енергийната взаимозависимост от Русия, Минчев изясни: „ Няма да ни оставят в студена зима. България в границите на Европейския съюз (ЕС) ще се оправи със зимата, която ни престои, по същия метод по който и цяла Европа “.

„ Бъдещите избори са вероятно излаз, в случай че в този парламент не може да се образува болшинство, което да застане зад съществени промени “, уточни някогашният ръководител на Народното събрание (НС). Той уточни, че диалог с „ Демократична България “ за обединяване с Политическа партия не е воден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР