Ако президентът Румен Радев не е подписал до четвъртък указа

...
Ако президентът Румен Радев не е подписал до четвъртък указа
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът търси опит за конфронтация с изпълнителната власт


Ако президентът Румен Радев не е подписал до четвъртък указа за отстраняването от служба като основен секретар на Министерство на вътрешните работи на Младен Маренов, ще гласуваме единствено назначенията на другите двама министри - Росен Желязков и Петя Аврамова. Това съобщи в студиото на Нова тв Цветан Цветанов.

„ Президентската институция, в лицето на президента на страната, търси следващия опит за борба с изпълнителната власт и с Народното събрание. Това е жанр на държание, което го виждаме от полагането на клетвата на президента на страната и направи първото си послание в българския парламент”. продължи остарялата си ария Цветанов.

Той продължи да изяснява, по какъв начин Маринов е подал заявление за освобождение от служба и не били нужни никакви претекстове от страна на Министерския съвет при взимане на това решение.

„ Трябва да се пристъпи към довеждане докрай на процедурата с издаване на указ”, съобщи Цветанов.

Той даде образец с времето, когато Румен Радев напуща поста във Военновъздушни сили.

„ Тогава президентът Плевнелиев издаде декрет и Министерски съвет започва тази процедура, в случай, че се предполагаше, че Румен Радев ще бъде препоръчан от Българска социалистическа партия за президент на страната”, сподели Цветанов.

Припомняме, че през вчерашния ден президентът Румен Радев отхвърли среща с съдружния съвет на ръководещите.

„ Поканен съм на среща, на която няма по какъв начин да отида. Особено когато водачите се разминават с институционалния звук. Коалиционният съвет не е законов орган “, сподели президентът в отговор на въпрос дали ще се отзове на поканата за среща, отправена от съдружния съвет на ръководещата коалиция.

„ Кабинетът си има министър-председател и отраслов министър и тъкмо те би трябвало да провеждат това, което досега не е направено, а точно съгласуването на това предложение за освобождение от служба на основния секретар на Министерство на вътрешните работи “, добави президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР