Ако президентът Румен Радев направи партия, това ще е удар

...
Ако президентът Румен Радев направи партия, това ще е удар
Коментари Харесай

Ако президентът направи партия ще е заплаха за ГЕРБ, не за БСП, смята Нинова

Ако президентът Румен Радев направи партия, това ще е удар по ГЕРБ, тъй като тя ще е тяхна опция, а не по Българска социалистическа партия, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия водачът на левицата Корнелия Нинова. Тя добави, че все още няма данни Радев да има такива проекти.

В отговор на въпрос, Нинова посочи, че даже президентът да направи партия, тя не " би дръпнала половината гласоподаватели на Българска социалистическа партия ", каквото съмнение изрази водещият. Освен поддръжката на Българска социалистическа партия, която го издигна, Румен Радев събра и доста странични гласове, които дължи на личната си персона. Тоест има запаси ", добави тя.

За Нинова свалянето на доверието от държавното управление, което президентът разгласи през тази седмица, не е стъпка към основаване на партия.

" Това е поредна стъпка в неговото поредно държание откогато е определен. Даже още от предизборната акция. Бях до него целия месец и знам всяка дума, която е заречен. Откакто е определен прави това - споделя истината, стои на страната на хората и търси правдивост. Това е идната стъпка, след всичко правеше до момента. Да това е тежка стъпка, само че е последователност в неговата политика ", заключи Нинова.

Последвалата реакция от страна на Бойко Борисов и ръководещите, след обръщението на Радев, водачът на Българска социалистическа партия назова част от един обезпокоителен развой. " Те нападнат всеки, който подлага на критика държавното управление и пробват той да бъде отхвърлен и спрян ", добави Нинова.

Що се отнася до държанието на Българска социалистическа партия в идващите месеци, тя уточни, че смяна няма да има, като партията желае оставката на държавното управление, поддържа Румен Радев и следва програмата си. Нинова добави, че левицата поддържа всички последни митинги против държавното управление, въпреки това да не е толкоз очевидно. " Отчитаме натрупването на отрицателна сила към ръководството и мислим по какъв начин да пристигна към нас ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Коментирайки своята аудиенция в Брюксел през седмицата, Корнелия Нинова заключи, че българското държавно управление не пази добре националният интерес там. Даде и съответни образци.

По мотив оповестената през седмицата възбрана на арбитър от Специализирания углавен съд да посещава Съединени американски щати, поради присъединяване в корупционни дейности, Нинова акцентира, че е унизително извън на България да бъдат посочвани случаи, на които българските институции не са реагирали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР