Ако президентът Радев прецени да връчи мандата на БСП, ние

...
Ако президентът Радев прецени да връчи мандата на БСП, ние
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Ще разговаряме с ПП, ДБ и ИТН, тъй като с тях, макар някои допуснати грешки, направихме добри неща

Ако президентът Радев реши да връчи мандата на Българска социалистическа партия, ние сме подготвени да го приемем.

И в предходните договаряния, когато имахме връчен трети мандат през 2020 година, подходихме доста отговорно и диалогично, с диалог за политики.“ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и секретар на ПГ „БСП за България“ Ирена Анастасова в предаването „На фокус“ по Nova News.

„Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има подобен народ“ – с тях ще седнем на масата за договаряния, защото с тези политически партии, въпреки някои позволени неточности, липса на добра съгласуваност и връзка, ние направихме положителни неща и преведохме страната през съществени рецесии. А това, което ни чака е не по-малко сериозно“, сподели още по тематиката Анастасова.

„България би трябвало да води диалози с всички снабдители, тъй че да има обезпечени първични материали и те да се внасят в страната на допустимо най-ниска цена. Така че ние не изключваме „Газпром“. Надявам се в диалозите нашите сътрудници да схванат, че в тази ситуация са по-важни ползите на България и ние да имаме обезпечени регулярни доставки на допустимо най-ниски цени, без значение дали те идват от „Газпром“, или от някъде другаде“, безапелационна бе тя.

Ирена Анастасова посочи, че Българска социалистическа партия продължава да смята, че не се прави по този начин във връзка с изгонените съветски дипломати. „Ако е имало съмнения, че някой е работил против националната сигурност на България и той не е посланик, то той е трябвало да бъде предаден на съответните органи в България. Тъй като това не се случва, а има доста не дипломати измежду изгонените 70 индивида, този ход буди обосновано съмнение“, означи тя.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия акцентира:“Оттук нататък ще сме безапелационни – да, когато някой си разрешава с дейностите си да заплаши националната сигурност и националния суверенитет на страната ни, в случай че той е посланик, да бъде отзоваван, само че в случай че не е, да отиде при съответните органи в България.“
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР