Ако президентът не наложи вето върху оръжията за Украйна, БСП

...
Ако президентът не наложи вето върху оръжията за Украйна, БСП
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Радев да наложи вето върху оръжията за Украйна, ако не БСП ще сезира КС


Ако президентът не наложи несъгласие върху оръжията за Украйна, Българска социалистическа партия ще търсим метод да сезира Конституционен съд, заяви водачът на левицата Корнелия Нинова в Кюстендил.

„ В подписания контракт написа, че оттук-нататък Министерски съвет може независимо на закрито съвещание да трансформира листата за оръжията или боеприпасите, т.е. да трансформира изискванията по контракта. Международните контракти не могат да се трансформират от Министерски съвет, те би трябвало да минат наложително на ратификация от Народното събрание по Конституция. Така си остават малка врата по-късно длъжностен кабинет да взима решения на закрити съвещания какво да прави. Това е тотално нарушаване на Конституцията и е по-добре още в този момент да се спре “, безапелационна е Нинова.

Според нея в идващите дни е значимо да се види дали президентът ще наложи несъгласие върху контракта за оръжия.

„ Той неведнъж е правил изказвания, че това би ни въвлякло във война, а в този момент се оказва, че неговият длъжностен кабинет и неговият министър на защитата е подписал този контракт. Ако не го направи, ще търсим метод да сигнализираме Конституционния съд “, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР