Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната криза,

...
Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната криза,
Коментари Харесай

Иван Костов: Президентът се е объркал, ако очаква да изведе хората на улицата

" Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната рецесия, ще изведе хората на улицата, доста се е объркал ", разяснява Иван Костов, министър председател на България в 1997 - 2001 година. " Хората излизаха на улицата, водени от мощни стопански проблеми, бяха уязвени по някакъв метод. Институционалната рецесия единствено пречи на самите институции да работят ", сподели още Костов в понеделник пред БНР.

Според него президентът Румен Радев и неговите съветници не регистрират това, че рецесията в институциите не въздейства непосредствено върху живота на хората - както въздейства безработицата, както въздейства действителният растеж на стопанската система и така нататък

Иван Костов обаче счита, че има тежки институционални проблеми, изразяващи се най-много в връзките сред институциите. По думите му има ниска институционална просвета и изострящи се борби посред им, от което никой не печели.

Има риск от неоправдателни присъди против България поради дейностите на Гешев

Коментирайки активизирането на основния прокурор Иван Гешев на разнообразни фронтове, някогашният министър председател изрази терзания, че има заплаха да се нарушат още повече човешки права и свободи, което да докара до нови неоправдателни присъди против България, което " ще легне на плещите на българските данъкоплатци ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР