Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната криза,

...
Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната криза,
Коментари Харесай

Иван Костов: Президентът много се е объркал

Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната рецесия, ще изведе хората на улицата, доста се е объркал. Това сподели пред БНР Иван Костов - министър председател на България в 1997 - 2001 година и добави: "Хората излизаха на улицата, водени от мощни стопански проблеми, бяха уязвени по някакъв метод. Институционалната рецесия единствено пречи на самите институции да работят "

Според него президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и неговите съветници не регистрират това, че рецесията в институциите не въздейства непосредствено върху живота на хората - както въздейства безработицата, както въздейства действителният растеж на стопанската система и така нататък

Костов съобщи, че има тежки институционални проблеми, изразяващи се най-много в връзките сред институциите. По думите му има ниска институционална просвета и изострящи се борби посред им, от което никой не печели.

Иван Костов разяснява дейните дейности на основния прокурор Иван Гешев и изрази терзания, че има заплаха да се нарушат още повече човешки права и свободи, което да докара до нови неоправдателни присъди против България, което "ще легне на плещите на българските данъкоплатци ".

По отношение на конфликта сред основния прокурор и президента и публикуваните от прокуратурата записи, в които се твърди, че единият от гласовете е на президента, Иван Костов изрази удивление, че Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на не е защитил ген. Цанко Стойков, който е шеф на Военновъздушни сили и е другият глас от СРС-тата: "Излезе, че президентът не е на висотата на упованията ".

Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отхвърля информация на КПКОНПИ за Десислава Радева

Според някогашния министър председател жителите на България в този момент се усещат още по-незащитени, тъй като президентът не реагира на дейностите на прокуратурата, които съгласно Костов, са нарушили човешките му права: "Хората си споделят, че щом против него може това да се направи, значи може да се направи на всеки ".

"На всичко това президентът отговори със снемане на доверие от държавното управление ", безапелационен беше Костов и изясни, че това е "блъснало " дебата в друга посока - въпросите към този момент са какво ще прави Радев, в случай че сътвори партия, тя ще навреди ли на Българска социалистическа партия и така нататък

"Това, че арбитър от Спецсъда е посочен от държавния секретар на Съединени американски щати, че получава възбрана да посещава Съединените щата поради корупция, е сигнал за "гнили ябълки " в тази система ", съобщи Иван Костов и добави, че упованията след изказването на дипломат Херо Мустафа са, че ще бъдат посочени още хора.

Българското общество не е последовател на промените и ги посрещна на нож още в самото начало, разяснява Костов и изрази страдание, че доста малко е направено тези убеждения на хората да бъдат изменени.

"Проф. Стив Ханке не е татко на валутния ръб в България, този който го наложи у нас, е Майкъл Деплер - той отговаряше за България от МВФ. Той пристигна с извънредно радикална, архаична визия за валутен ръб в България. Искаха да закрият Българска народна банка и тук срещнаха опозиция на Светослав Гаврийски, Красимир Ангарски, на мен и не позволихме това нещо да се случи ".

По думите на Костов страховете на хората от влизането в еврозоната никой не може да ги пребори, в случай че не работи върху настройките и убежденията на хората. "Трябва да се изяснява и би трябвало хората да се готвят ", изрично съобщи той.

Стив Ханке: България не би трябвало да влиза в еврозоната
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР