Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс,

...
Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс,
Коментари Харесай

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Ако президентът желае да приказваме за избори и Изборен кодекс, дано първо каже по какъв начин е финансирана акцията му. Той би трябвало да отговори на подозренията, че обществено слаби са финансирали акцията. Как е допустимо един обществено слаб човек, който мъчно може да поеме своите лични разноски, да отдели 400 лева за кандидат-президентската акция на Радев?

Това съобщи пред публицисти в Банско ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, представен от пресцентъра на Партията. „ Прозрачността е извънредно значима за всеки един избирателен развой. Всички тези подозрения за непрозрачно финансиране обаче пораждат въпроса дали можем да приказваме за избрани зависимости. Затова е редно всеки, който желае да вземе ролята на наставник в обществото, първо да отговори на всички тези съмнения “, акцентира Цветанов. По думите му президентът Радев не извършва главната си функционалност на обединител и не способства за реализирането на пълностоен и конструктивен разговор сред партиите и институциите, а дори в противен случай. „ Трудно ми е да си показва по какъв начин би изглеждал един КСНС, на който Радев ще би трябвало да събере представителите на всички тези институции, които той всекидневно атакува “, разяснява пред публицистите ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов показа своята вяра, че прогнозата за влизането на България в Шенген по въздух преди края на мандата на Европейска комисия и Екологичен потенциал ще се извърши. „ Наскоро евродепутатите за следващ път препотвърдиха поддръжката си за България. Често по такива тематики сме следили опълчване, само че този път всички български евродепутати бяха единни “, сподели той и поздрави Сергей Станишев за преизбирането му за ръководител на ПЕС. „ Винаги е хубаво, когато българи получават толкоз виновни управителни постове, това е самопризнание. Неотдавна и Мария Габриел, българският еврокомисар, бе определена за заместник-председател на ЕНП Жени “, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Във връзка с неотдавна признатите на първо четене промени в антикорупционния закон, Цветан Цветанов изясни, че КПКОНПИ е един напълно нов инструмент за битка с корупцията и проведената престъпност и е обикновено да се вършат от време на време и промени в антикорупционното законодателство предвид на по-доброто му действие. „ Наясно сме какъв брой сензитивно е обществото на тематика корупция и по тази причина сме се постарали оптимално да отговорим на упованията на хората “, посочи той. Като доказателство за това, че България върви по верния път в битката с това събитие, ръководителят на ПГ на ГЕРБ даде позитивния отчет на Европейска комисия за страната.

„ Утре ще бъде открита правата сред Кресна и Сандански от Автомагистрала „ Струма “. Това дава нови предпоставки за вложения в района “, изясни Цветанов и добави, че в резултат на положителната събираемост и безкомпромисната битка с контрабандата – държавното управление отпусна целево 1,35 милиарда лева за Автомагистрала „ Хемус “, като по този начин се подсигурява бъдещото развиване на Северна България.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че сега за подобряването на просветителната инфраструктура се извършват 119 плана на обща стойност 623 млн. лева „ Европейска комисия утвърди още 210 млн. лева за ремонт на просветителната инфраструктура в страната. При кое друго ръководство са обезпечавани толкоз доста пари за обучение “, попита Цветанов и добави, че тези пари стигат до българските деца и по този метод вършим просветителната ни система конкурентна. По думите му държавното управление в никакъв случай не е делило общините на „ наши “ и „ ваши “ и доказателство за това са спомагателните постановления за Якоруда, Белица, Кресна, Гоце Делчев и така нататък

Във връзка с присъединяване му в неотдавна провелата се среща на Управителния съвет на Европол във Виена, Цветанов показа, че в признатия първичен вид на Многогодишната стратегия на Европол за 2020-2021 година начертаните ограничения са за по-голяма отбрана на информацията и за по-добра съгласуваност сред службите. Той благодари на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който е направил предложение бюджетът на Агенцията да бъде с 16 млн. евро по-голям и то в последна сметка е било признато.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР